5.klasse har arbjedet videre med deres arkitektur-emne. Først tegnede vi byhuse, så videreudviklede de dem til rummelige collager. Derefter har de omsat tegningerne til linoleumssnit.
Da eleverne havde færdiggjort deres snit, brugte vi en gang på at lave tryk af deres egne huse. De lærte en hel del om teknik – f.eks. om mængden af tryksværte. For lidt sværte giver meget lyse tryk, for meget gør, at nogle af de hvide linjer forsvinder…
Vi har ikke en trykpresse i billedkunstlokalet, men laver vores tryk ved at gnide med en ske oven på papiret.
Vi lavede tryk på både imiteret japanpapir og på kopipapir. Der er fordele og ulemper ved begge typer. Japanpapir en halv-gennemsigtigt, så man kan se, om der er områder, der ikke er mørke nok. Nogle gange kan tryk reddes ved at gnide lidt hårdere. Desværre er japanpapiret ikke så stærkt, så man kan komme til at gnide hul i trykket.
Kopipapiret er stærkere og kan tåle en hårdere behandling med skeen, men til gengæld kan man ikke følge processen, og har man først løftet papiret væk fra trykpladen, kan det ikke genplaceres.“Sammen kan vi mere” hedder et fint slogan, så næste billedkunsttime blev brugt på at lave fællesbilleder. Alle lagde deres linoleumshus i en fælles “bank” man kunne låne af. Det kom der disse skønne billeder ud af 🙂
Jeg er stolt af jer 5.klasser!
Pingback: 2016 … Tak | FruBilledkunst
Pingback: Smukke lerhuse – arkitektur i 5.klasse | FruBilledkunst