Spring til indhold

Inspirationshæfter

Kunne du tænke dig at spare forberedelsestid?

Vil du gerne have begejstrede elever og forældre?

Vil du gerne kunne lave fagligt velfunderede forløb?

Mange har allerede meldt tilbage, at de har haft stor gavn af disse hæfter. Forløbene er lette at gå til og gennemprøvede med helt almindelige folkeskoleklasser – altså i en hverdag, der sandsynligvis ligner din!

Hæfternes indhold er varierende, men de indeholder typisk trin-for-trin vejledninger, tips, eksempler på børnebilleder og en stor kopidel.

Måske har du ikke prøvet at købe e-bøger før, og føler dig usikker over for det.

Derfor får du lov til at prøve det – KVIT OG FRIT. Du kan få “Se giraffen” HELT GRATIS. Du “køber” den via Bubbleminds side – men som sagt, behøver du ikke at tage kortet op af lommen!

Hæftet er afprøvet i indskolingen og på mellemtrinnet. (Jeg har også udgivet en del hæfter til den sidste del af mellemtrinnet og valgfaget)  Når du har oplevet, hvor hvor let det er at gå til, og set børnenes flotte billeder, kan du prøve nogle af andre hæfter.

Hæfterne udgives i to ens udgaver med forskellige rettigheder og priserne er lave.

En “enkeltbruger-licens” koster 29kr/49kr incl moms (som IKKE må deles), og en afdelingslicens koster 119kr/199 kr ex. moms (som må deles på afdelingen).

Klik på bøgerne og læs mere.

Måske er du også interesseret i serien Kort kunsthistorie, som kort, præcist og pædagogisk underviser om de forskellige perioder – læs mere her

Print Friendly, PDF & Email

18 tanker om “Inspirationshæfter”

 1. Kære Fru Billedkunst

  Jeg er vild med dine inspirationshæfter og har købt flere licenser. Men synes ikke jeg kan finde en om færøske fantasihuse. Kan det passe?
  Mvh
  Mett

  1. Kære Mette
   Tak for de pæne ord 🙂
   Det er ikke alle forløb jeg laver til hæfter, og det er grunden til at du ikke har kunnet finde det … men tak for opfordringen.
   De bedste hilsner
   FruBilledkunst

  1. Kære Mari
   Tak for din mail.
   Lige nu har jeg kun et hæfte med et lerprojekt – til gengæld er det rigtig godt, og jeg har brugt det både i 2.klasse og på valgholdet!
   Det er hæftet Et rigt menneske

   De bedste hilsner
   FruBilledkunst

   PS jeg har et andet hæfte med et lerprojekt på vej, men jeg ved ikke helt, hvornår det kommer 🙂

 2. Hej Fru Billedkunst

  Synes jeg havde set et forløb med sølvfugle, men kan ikke finde det.
  Håber du kan hjælpe.
  Venlig hilsen
  Bodil

 3. Jeg har lige fået 2 klasser i billedkunst. Hvilke hæfter vil du foreslå til 5 og 6 klasse. Vi skal i gang med Picasso og jeg søger inspiration ?

  1. Kære Anja
   Tillykke med dine nye hold. Det er dejligt at undervise på mellemtrinnet, hvor man kan “presse” børnene lidt mere 🙂

   Picasso
   Du skriver I skal i gang med Picasso …. Clios portal har en fin introduktion til Picasso, som børnene måske kan læse her mens der er gratis adgang til portalen. Derefter er der to aktiviteter. Den ene er er guitarcollager, som svarer til en lyngennemgang af mit forløb (det er i øvrigt også mit billede, de har brugt som illustration). Hvis du gerne vil have grundigere gennemgang og collagepapirer i passende farver lige til at printe, finder du det i mit inspirationshæfte om Guitarcollager.
   Den anden aktivitet Clio foreslår er at bukke en tyr i piberensere – og den synes jeg simpelthen er for grim og for hurtig i forhold til oplægget, men det er jo en subjektiv holdning 😉

   Andre hæfter til 5.-6.klasse
   Plakatforløb Et super forløb, hvor ungerne både kommer til at analysere en del Arnoldi-plakater, lære om plakater og kommunikation, lave farve-undersøgelse, tegne skitser mmm.

   Arkitektur fylder meget i FFM for mellemtrinnet. Her får du et forløb, hvor du guider børnene gennem forskellige arkitektur-elementer. Du kan enten tage ungerne med på en tur i byen eller tage en virtuel tur – jeg har skrevet en del adresser, du kan finde i Google Street og skrevet stikord til, hvad jeg plejer at nævne ved bygningerne. Bagefter skal ungerne lave deres eget byhus.
   Hvis du gerne vil gøre emnet længere, kan du bruge mit andet arketekturhæfte, hvor tegningerne omsættes til de skønneste linoleumstryk og lerrelieffer … og hvis du ikke har en ovn, kan I bare male leret med akrylmaling.

   Det er også altid spændende at lave tapeskulpturer, og når man har mellemtrinnet, går det så meget nemmere, og de når mere. Jeg ville dog IKKE bruge hæftet i 6.klasse, hvis du kun har 45 min. om ugen. Det bliver simpelthen for svært at nå.

   For ikke så lang tid siden arbejdede jeg med op art med min 5.klasse, hvor vi lavede billederne til små gif´filer – du ved de små micro-film, man nogle gange ser f.eks. på facebook. Til sidst lavede vi en QR-kode til hver gif-fil, så alle med en mobiltelefon kunne se værkerne ved at “fotografere” koden. Op Art er generelt godt, når man overtager en klasse, fordi det er meget struktureret. Teknikdelen tænder også en del børn, og gør forløbet lidt anderledes på en god måde. Jeg har beskrevet hele forløbet i Op Art, gif og QR

   Derudover kunne man arbejde med fotoskolen, men den vil jeg helst selv gemme til valgholdet …. På min skole sammensættes valgholdet af elever fra forskellige klasser fra forskellige afdelinger, så det er dejligt at bruge dette forløb til at få et fælles sprog.

   Jeg er næsten færdig med et hæfte som valør – tænker det kommer til at hedde Dyr i hvidt og sort. I år har jeg brugt det på mit valghold, men jeg overvejer at bruge det til min 6.klasse næste år. Du kan finde nogle af billederne fra forløbet her på bloggen ved at søge på valør.

   Hvis børnene ikke har arbejdet med perspektivtegning, er det også et godt emne på mellemtrinnet. Mit hæfte handler kun om perspektivtegning med 1 forsvindingspunkt, men jeg pusler med en efterfølger om perspektivtegning med 2 forsvindingspunkter og sigtemåling. Du kan se kanderne og kattene her på bloggen – dem nåede vi lige før lock down…

   Så kære Anja – det var nogle idéer til dig. Håber det kan inspirere dig 🙂

   Glædelig påskehilsen
   FruBilledkunst / Tina

 4. Hej FruBilledkunst
  Tusind tak for svar.

  Jeg er ny lærer på skolen, og har efterfølgende forhørt mig lidt rundt, og fik at vide, at der var en som havde lavet tegnekurset med dem sidste år, så det er jo fedt. Så kan jeg godt give mig i kast med giraffer, og efterfølgende finde flere af dine spændende forløb 🙂

  Mvh. Stephanie

 5. Hej FruBilledkunst
  Jeg skal have en aldersblandet klasse til billedkunst (3.-4. klasse), og jeg har aldrig prøvet at have billedkunst før, men vil rigtig gerne blive god til det. Men jeg har brug for noget meget overskueligt noget at starte ud med, så jeg kan arbejde med op ad og blive bedre selv også 😉
  Jeg er blevet anbefalet din side, og det ser virkelig spændende ud.

  Jeg så du havde det gratis forløb Se giraffen. Det ser godt ud, og tænker at det kunne være en god start, men hvordan passer det aldersmæssigt med det jeg skal have? og hvad mht. til fælles mål?

  Mvh. Stephanie

  1. Kære Stephanie
   Tak for din mail 🙂
   Ja, “Se giraffen” passer absolut til aldersgruppen, men jeg vil foreslå, at du starter med et grundlæggende tegnekursus. Du kan finde en gratis version på nogle af de ældste sider af min blog, men jeg vil meget foreslå dig at købe det reviderede tegnekursus. Det koster kun 29kr (for enkeltbruger-licens) og deri får du al den grundlæggende viden, et super struktureret kursus med kopiark, hvor børnene bl.a. træner formalfabetet og overlapningsteknikken, der er så vigtig for at få dybde i en tegning. Ved at bruge hæftet får du den bedste start man kan tænke sig, og alt er forklaret i detaljer. I hæftet er der i øvrigt stof til de første par måneder i billedkunst!

   Derefter kan du bruge “Se giraffen” med langt større succes…. og får du lyst til det, kan du/skolen købe flere af hæfterne, hvor du kan blive hjulpet i forberedelsen og børnene får nogle vigtige redskaber og flotte produkter. Billigere efteruddannelse kan skolen simpelthen ikke købe 😉

   I nogle af hæfterne har jeg indskrevet fælles mål (og forslag til læringsmål, for dem, der måtte ønske det).
   Ellers har jeg lavet en komplet årsplan for alle klassetrin incl FFM mm, hvor (så godt som) alle mål bliver dækket. Der mangler et enkelt mål, men målet er også meget stramt formuleret, og jeg har endnu ikke set nogle gode forløb, der dækker det. (Da jeg tjekkede de store portalers årsplaner, dækkede de heller ikke alt)

   Håber det var en hjælp Stephanie – og velkommen her på bloggen 🙂
   Varme hilsner fra
   FruBilledkunst / Tina

 6. Kan man købe alle hæfter på én gang? Jeg underviser desværre ikke længere i billedkunst, men vil gerne købe hæfterne til mig selv…
  Det er virkelig fantastiske materialer, du laver.
  M.v.h. Marie Villadsen

  1. Kære Marie
   Vi kan sagtens lave en god aftale. Min datter skal giftes i morgen, så jeg ser ikke min post så meget før tirsdag ❤️ Jeg sender dig en privat besked der 🙂
   Sommerhilsner
   FruBilledkunst / Tina

 7. Anne Katrine G, Asmussen

  Hej med jer

  Jeg vil godt købe afdelingslicens hos jer. Men jeg kan ikke se, hvor længe licensen varer?
  Det vil jeg gerne have et svar på.
  I øvrigt tusind tak til Fru Billedkunst for en meget inspirerende hjemmeside.

  Venlig hilsen fra Anne Katrine

  1. Kære Anne Katrine
   Tak for de pæne ord 🙂
   En glædelig nyhed til dig: licensen varer for ALTID.
   God sommer
   Med venlig hilsen FruBilledkunst

 8. Pingback: Sådan får du en lettere skolestart – FruBilledkunst

 9. Pingback: 1000 tak | FruBilledkunst

 10. Pingback: Mindst solgt – men meget dejlig | FruBilledkunst

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Verified by MonsterInsights