Spring til indhold

Ekspressionisme – farver, former og følelser

Ekspressionismen er en rigtig spændende kunstretning – stærke farver, forenklede figurer og store følelser. Inspirationen kom bl.a. fra Edvard Munch maleri ”Skriget”, hvor følelserne bliver blæst ud for fuld styrke.

I dette forløb har vi arbejdet med sammenhængen mellem former, farver og følelser. Det har været en stor øjenåbner for eleverne, hvordan man uden figurer, skrift og symboler kan formidle en følelse. Billeder er i høj grad kommunikation! Kommunikation af den fineste slags. Det er også derfor, vi skal beskæftige os med det i folkeskolen.

Efter de indledende følelsesbilleder, har jeg valgt at lægge lidt kunsthistorie ind og afslutte forløbet med 1-2 parafraser på Franz Marcs heste. Det giver god mening, både fordi det giver eleverne et forhold til nogle kendte værker, og fordi det giver dem mulighed for selv at producere gode billeder.

Jeg har været begejstret for forløbet og det er mit håb, at du og dine elever må få lige så stor glæde af det.

88 siders PDF-fil – lige til at downloade og printe

Klip fra bogen:

Du kan få fingre i bogen hos Bubbleminds. Den bliver – ligesom mine andre hæfter – udgivet med to licenstyper.

49 kr 
En meget billig udgave til dig, der selv vil eje hæftet.
Den udgave kan du tage med dig, hvis du flytter skole. Du må gerne have hæftet både på dine computere og din tablet, og du må printe den til eget brug – kopisiderne må naturligvis gerne kopieres til din egen undervisning.
Men du må IKKE lave fildeling eller udlevere kopier til dine kollegaer og venner.
Afdelingslicensen gælder for en afdeling på samme matrikel. D.v.s. hvis skolen har f.eks. tre afdelinger fordelt på tre matrikler, skal hver matrikel købe deres eget eksemplar af hæftet. Filen må gerne ligge på skolens lærerdrev på et sted, hvor kun afdelingens lærere kan downloade den. Lærerne på afdelingen må gerne downloade hæftet til både computere og egne tablets og beholde dem der, så længe de er ansat ved skolen.
Det samme gælder printede udgaver af hæftet.

 

Print Friendly, PDF & Email
Verified by MonsterInsights