Spring til indhold

Presseside

For nogle kommer billedsproget let og ubesværet. Sådan var det ikke for Tina Kejlberg med blognavnet FruBilledkunst. Hun kommer fra en billedfattig kultur, og blev først introduceret for kunst på lærerseminariet. Så kunsten har været en udviklingsrejse for hende. Det betyder, at hun har stor forståelse for de børn og voksne, der er ved begyndelsen af deres egen personlige rejse. For hende er kunst en måde at opleve verden på – helt og fuldt.

I sit job som lærer er hun meget optaget, af hvordan man effektivt formidler viden. Det kræver høj faglighed og god struktur. På sin blog, i hæfterne og på kurserne deler hun sin viden, sådan at du også kan komme til at lave fantastiske undervisningsforkøb – uanset om du er ny eller erfaren billedkunstlærer, og uanset om du har linjeuddannelse eller ej.
Det er nemt at finde inspiration til aktiviteter på nettet, men for FruBilledkunst er det vigtig, at man har et mål med det man laver – at eleverne lærer noget. Derfor finder du ingen skabeloner hos hende, men f.eks. tegneguides, der lærer børnene at “angribe” et motiv på en hensigtsmæssig måde. Du lærer, hvordan du skal guide dem gennem optegningen af hovedmotivet, men elevernes billeder bliver fyldt med personlighed. Bagefter giver du dem forskellige forslag til resten af billedet. Det er ikke aktiviteter – det er undervisning.

Fakta

  • Lærer, blogger, forfatter, kursusholder og kunstner
  • Startede blog: maj 2012
  • Besøg på bloggen: over 1.300.000 (views) fra det meste af verden – flest fra Danmark
  • Mange tusinde delinger på Pinterest (og Facebook) (Flere poster er gået viralt)
  • Udgivet inspirationshæfter siden marts 2013 (pt. 40 forskellige hæfter)
  • Afholder inspirationskurser for lærere

Brug af billeder fra bloggen

Billederne på bloggen tilhører FruBilledkunst/Tina Kejlberg med mindre andet er nævnt. Billederne må gerne deles på de sociale medier.

Hvis du vil bruge et billede andre (ikke kommercielle) steder, skal du linke til FruBilledkunst.dk

Skriv en mail i tvivlstilfælde – der gives som regel tilladelse. – FruBilledkunst@gmail.com 

Kurser

  • 2016: Odense (3 gange), Vejle (2 gange), Vordingborg og Roskilde
  • 2017: Odense, Vejle, Vordingborg og Roskilde
  • 2018: Tórshavn

Hvis du er interesseret i at holde et kursus i dit lokalområde, så kontakt FruBilledkunst@gmail.com 

 

Print Friendly, PDF & Email