Spring til indhold

Op Art, gif og QR – et billedkunstprojekt med et digitalt twist

Op Art er optisk kunst – altså kunst der leger med synsindtrykket. Kunstretningen opstod i midten af 1950’erne og havde sin storhedstid i 60’erne.

I dette hæfte får du alle mine forberedelsespapirer til at lave et fint forløb om opart, hvor du ud over kunsthistorie og billedproduktion også inddrager gif (minivideo’er/små animationer) og QR (en nem måde til at dele en fil – altså gif’en på).

Eleverne lærer at lave små gif’er som denne:

Eleverne lærer at lave små gif'er som denne

Og QRkoder som denne, hvor de kan dele deres gif:

TIP – hvis du ikke ved, hvad det er, så prøv at lade som om du vil tage et billede af firkanten med din mobil-telefon. Når der popper en grå firkant op, skal du klikke på den 🙂

Som altid har jeg gjort meget ud af at opdele processen i små overskuelige trin – også for dig, der ikke føler dig så hjemme på nettet. Der er detaljeret vejledning med masser af billeder.

Ud over papir og farver/tusser, skal du bruge en telefon/iPad/Tablet til at tage fotografierne på og computere/iPads/Chromebooks eller lign. til at lave gif’erne og QR-koderne. Du skal også bruge et sted at opbevare filerne. Jeg har skrevet billedforklaring til Google Drev og Dropbox, men du kan nemt omsætte det til OneNote eller lign. , hvis det er det du plejer at bruge.

Hæftet er også velegnet til selvstudium.

28 sider PDF-fil

Du kan læse om forløbet her og her

29 kr
En meget billig udgave til dig, der selv vil eje hæftet.
Den kan du tage med dig, hvis du flytter skole. Du må gerne have hæftet både på dine computere og din tablet, og du må printe den til eget brug – kopisiderne må naturligvis gerne kopieres til din egen undervisning.
Men du må IKKE lave fildeling eller udlevere kopier til dine kollegaer og venner.
119 kr ex moms
Afdelingslicensen gælder for en afdeling på samme matrikel.   D.v.s. hvis skolen har f.eks. tre afdelinger fordelt på tre matrikler, skal hver matrikel købe deres eget eksemplar af hæftet. Filen må gerne ligge på skolens lærerdrev på et sted, hvor kun afdelingens lærere kan downloade den. Lærerne på afdelingen må gerne downloade hæftet til både computere og egne tablets og beholde dem der, så længe de er ansat ved skolen.
Det samme gælder printede udgaver af hæftet.

 

Print Friendly, PDF & Email
Verified by MonsterInsights