Spring til indhold

Byhuse i linoleum

Linoleumssnit af byhuse - undervisning i billedkunst 5.klasse

Næste projekt i det store arkitekturemne 🙂

Først tegnede eleverne byhuse, og så lavede de deres huse om til rummelige collager. Nu er turen kommet til at omsætte tegningerne til linoleumssnit.

Vi brugte carbon-papir til at overføre tegningerne til pladerne, og efter instruktion i, hvordan man snitter i linoleum, gik børnene i gang. Undervejs har de taget en masse gnidetryk for at tjekke detaljerne. Da jeg gik rundt mellem eleverne sagde de skiftevis “Det er sjovt” og “det er svært” 🙂

Næste gang regner jeg med, at pladerne bliver færdige – jeg glæder mig!

 

Print Friendly, PDF & Email

7 tanker om “Byhuse i linoleum”

 1. hej fru billedkunst.
  jeg er meget glad for at benytte dine hæfter og kunne godt tænke mig at gå igennem hele arkitekt forløbet. dog lige et spørgsmål: hvor mage lektioner vil du tro jeg skal bruge på forløbet? (årsplaner du ved 🙂 )

  1. Hej Camilla
   Uh, tid er en svær størrelse …. Jeg brugte fra august til december på forløbet, men det var også incl. collage, grafik og lerrelieffer, så selvom det på en måde var “det samme”, var det meget varieret.
   Venlig hilsen
   FruBilledkunst / Tina

 2. Jeanette Grundsøe

  Hej!
  Jeg har fået anbefalet din side. Og jeg er meget interesseret i dit arkitektur
  forløb.
  Jeg er dog i tvivl om, om du sælger dine bøger med samlede forløb. Eks.
  Byhuse, Bybilleder – arkitektur og grafik i billedkunst, Arkitektur som rummelig collage, arkitektur forløb undervejs, er det samlet under et forløb?

  Og sender du bøger, eller er det pdf´er som man selv skal printe ud?

  Ja, jeg har ikke lige pt. så meget tid til, at orientere mig i din side. 🙂

  1. Kære Jeanette
   Tak for din mail 🙂
   Hvis du går ind under “inspirationshæfter” kan du finde alle dem, jeg har skrevet. Man kan ikke købe dem samlet, men til gengæld er de meget billige.
   Du køber hæfterne som en ebog – altså som en pdf-fil du enten kan se på din tablet/computer eller printe. Jeg foretrækker at printe dem som et samlet A5hæfte – men nogle kan bedre lide at have det som A4.
   Håber du fik svar på dine spørgsmål – ellers skriv igen 🙂
   Med venlig hilsen FruBilledkunst

 3. Pingback: Bybilleder – arkitektur og grafik i billedkunst | FruBilledkunst

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: