Spring til indhold

Spændende læsning

At skrive en kunsthistorie-serie har været en spændende rejse – jo mere man ved om kunsten, desto mere spændende bliver den, synes jeg. Efter jeg blev færdig med hæftet om middelalderkunst, har jeg kun 3 af de planlagte 13 hæfter tilbage….

I den forbindelse lånte jeg for nylig “Manual til dansk samtidskunst” på biblioteket, men jeg måtte hurtigt konstatere, at den simpelthen blev nødt til at bo fast på min boghylde!

Bogen indledes med en “brugervejledning” på 4 sider om kunsten “de seneste 15 år” – altså fra ca. 1990-2005. Derefter følger der 11 kapitler med overskrifterne:

  • Maleri
  • Tegning, grafik, collage
  • Fotografi
  • Videokunst
  • Massemedieret kunst – som jo egentlig godt kunne være placeret under andre kapitler
  • Skulptur
  • Kunst i det offentlige rum
  • Installationskunst
  • Konceptkunst
  • Interventionskunst, social skulptur, politisk kunst
  • Netkunst

Inden for hvert kapitel præsenteres en håndfuld kunstnere med 5-8 sider hver. Det er absolut spændende læsning – både om de kunstnere jeg kendte i forvejen og om de “nye” jeg skal se mere til!

Da jeg skulle bestille bogen fandt jeg ud af, at der er kommet en opfølger: “Dansk kunst i 10’erne“, så den røg med på bestillingssedlen.

Den er bygget lidt anderledes op. I stedet for at inddele kunstnerne efter udtryksform, er der simpelthen en præsentation af 40 kunstnere/kunstnergrupper. Igen masser af nyttig viden for os billedkunstlærere, og mon ikke der er et par nye spændende kunstner-bekendtskaber for de fleste af os.

Bogen portrætterer følgende kunstnere:

A Kassen, Ivan Andersen, Thomas Bangsted, Bank & Rau, Maiken Bent, Trine Boesen, Peter Linde Busk, Mikkel Carl, Ismar Cirkinagic, Søren Dahlgaard, Cathrine Raben Davidsen, Sophie Dupont, Jeannette Ehlers, Rose Eken, Tue Greenfort, Christina Hamre, Gudrun Hasle, Asmund Havsteen-Mikkelsen, Emil Westman Hertz, Hesselholdt & Mejlvang, Louise Hindsgavl, Sergej Jensen, Jacob Kirkegaard, Mie Olise Kjærgaard, Ferdinand Ahm Krag, Ida Kvetny, Marie Søndergaard Lolk, Sofie Bird Møller, Mie Mørkeberg, Allan Otte, Lea Porsager, Torben Ribe, Adam Saks, Kasper Sonne, Tove Storch, Trine Søndergaard, Svend-Allan Sørensen, Alexander Tovborg, Vinyl-terror & -horror samt Danh Vo.

Jeg tjekkede priser rundt omkring og fandt dem billigst hos academicbooks.dk – især den sidstnævnte var meget billigere her.

For en god ordens skyld vil jeg lige nævne at jeg ikke får en øre for linket og henvisningen – jeg betaler bloggen her 100% af egen lomme og sætter en ære i at holde den reklamefri – Det er kun for at gøre det lettere og billigere for dig!

Hvilke billedkunst-bøger har du forresten for nylig læst? Del gerne i en kommentar eller på Facebook…

Kreative hilsner

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Verified by MonsterInsights