Spring til indhold

Sådan får du en lettere skolestart

Måske har du set min bog “Klasseledelse – helt praktisk” med undertitlen hvad jeg ville ønske, at jeg havde vidst noget før. 

En helt praktisk ting, jeg også ville ønske, at jeg havde vidst noget før, var “tricks” til at få en lettere skolestart …. for helt ærligt – de første skoleuger kan virkelig trække tænder ud! Nye elever – ny procedure-indlæring – måske nye fag eller samarbejdspartnere… Derfor er det godt at have nogle små praktiske idéer til at gøre skolestarten nemmere.

 

Projekter i hi

Et af de bedste billedkunst-kom-godt-fra-start-tricks er at have et uafsluttet projekt liggende i sommerferien.

På billedet ser du et barn nuværende 2.klasse, der er i gang med at færdiggøre en tegning, vi startede på i juni, da børnene gik i 1.klasse. Ved at have nogle uafsluttede projekter liggende, slipper jeg for at skulle starte nyt projekt op i alle mine 7 billedkunst-klasser på samme tid. 

Kendte projekter

Men nu er det jo ikke alle klasser, man viderefører. Næste trick er derfor at starte med noget, man har prøvet før. Når jeg får nye elever, starter jeg altid med tegnekurset. Udover at give eleverne et grundigt fundament for tegne-undervisningen, giver det mig ro, fordi jeg har prøvet forløbet mange gange før.

Inspirationshæfte

Det sidste trick er at begynde med et forløb fra andre – helst et der er beskrevet meget detaljeret (Ikke noget med Lad eleverne tegne noget fra deres sommerferie efter de i 4mands-grupper har talt om billedopbygning). 

Et forslag kunne være mine inspirationshæfter, hvor jeg trin-for-trin beskriver forløbene. Ofte – men ikke altid – indeholder de en guidet tegning, så alle eleverne får en god start og føler sig trygge ved projektet. Hvis du ikke kender mine hæfter, vil jeg gerne forære dig et gratis, så du kan se et eksempel på dem. Du finder det gratis inspirationshæfte Se giraffen her.

Men først skal du huske at holde en dejlig ferie, spise nogle is og lave noget du kan li’ og som gør dig glad.

Sommerhilsen fra

FruBilledkunst

 

PS  Hvis du ikke kender min bog om klasseledelse, kan du læse mere her. Det er langtfra et empirisk teoretisk opslagsværk, men praktiske erfaringer samlet fra en hverdag, der sandsynligvis ligner dig.

 

Print Friendly, PDF & Email

1 tanke om “Sådan får du en lettere skolestart”

  1. Pingback: Antilopejagt for børn – FruBilledkunst

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Verified by MonsterInsights