Spring til indhold

Sølvfugle – en ny slags skulptur

Sølvfugle - skulpturprojekt i 5.klasse - www.FruBilledkunst.dkHvis du har fulgt min blog gennem en tid ved du, at jeg ikke er særlig begejstret for papmaché. Til gengæld er jeg altid nysgerrig efter at lære nye ting….

Da jeg holdt kursus på CFU i foråret, kom en af mine søde kursister hen og fortalte mig om skulpturer lavet af sølvpapir. Metoden var godt nok lidt anderledes end den vi har brugt til fuglene, men den ledte mig på sporet af at bruge sølvpapir til skulpturer.

Sølvfugle lavet af 5.klasse - www.FruBilledkunst.dk

Forløbet er brugt i en skøn 5.klasse.

Vi begyndte med at studere fugle. Vi tog 5 fugle ind i billedkunst og børnene tegnede efter dem. Jeg gav dem instruktion i, at se efter formerne – hvilken størrelse har hovedet i forhold til kroppen? Hvor sidder hovedet på kroppen? Hvor lang er halen egentlig? Hvor lange er benene og hvilken form har de?Sølvfugle lavet af 5.klasse - www.FruBilledkunst.dkDerefter gik børnene i gang med at bygge deres fugle op. Egentlig kunne vi nok have nøjes med sølvpapir og tape, men jeg valgte at give børnene et flamingoæg til at bygge formen op omkring. Benene er lavet af bonsaitråd.

Sølvfugle lavet af 5.klasse - www.FruBilledkunst.dkDet er første gang jeg prøver teknikken, så jeg og min praktikant eksperimenterede for et par uger siden. Kender I det …. Man laver noget, og synes at det da er OK …. Men da jeg vendte tilbage til vores prøve-fugle, blev jeg overrasket over, hvor flotte de egentlig var – selv med skævheder og personligheder …. Tapen ovenpå staniolen er med til at give skulpturerne et helt andet udtryk.
Sølvfugle lavet af 5.klasse - close up - www.FruBilledkunst.dkJeg havde egentlig tænkt, at eleverne skulle sætte grenene ind i svæverammerne selv, men det var lidt sværere end jeg havde tænkt – især med det værktøj, vi havde i billedkunst. Heldigvis har vi en sød pedel, der tilbød at gøre det for os 🙂Sølvfugle lavet af 5.klasse - www.FruBilledkunst.dkImidlertid er fuglene “kun” oplægget til det næste projekt, som jeg glæder mig meget til … og heller ikke har prøvet før  😆

Følg med her på bloggen 🙂Sølvfugle lavet af 5.klasse - www.FruBilledkunst.dk

 

Print Friendly, PDF & Email

14 tanker om “Sølvfugle – en ny slags skulptur”

 1. Pingback: Billedkunst – årsplan for 4.klasse – FruBilledkunst

 2. Hej

  Sikke nogle skønne fugle.
  Hvor mange ruller tape har du brugt til en klasse…cirka?

  Mvh Gritt Ulrikka Jørgensen.

  1. Kære Gritt
   Tak for de pæne ord.
   Der går faktisk ikke så meget til – under en rulle pr elev.

   Med venlig hilsen FruBilledkunst

  2. Hej Gritt
   Tak for din hilsen. Jeg kan desværre ikke huske hvor meget vi brugte, men det var mindre end en rulle per barn.
   De bedste hilsner Tina

 3. Spændende forløb som jeg godt kunne tænke mig at afprøve. Jeg er bare usikker på om jeg forstår processen i forløbet. Altså: Ben sættes på et flamingoæg, sølvpapir formes til hoved og det hele dækkes med malertape. Slutteligt dækkes alt med sølvpapir. Har jeg forstået det rigtigt?
  Tak for en overskuelig og virkelig inspirerende blog.

  1. Hej Signe
   Tak for din hilsen.
   Først skal du forme fuglen med sølvpapir, æg og ståltråd- Det er vigtigt at alt flamingo og ståltråd dækkes med sølvpapir. Derefter dækker du hele fuglen med klar kontor-tape (- ikke det dyre matte, man kan skrive på).
   God fornøjelse og hav en dejlig sommerferie.
   De bedste hilsner
   FruBilledkunst / Tina

 4. Jette Lützow Nielsen

  Hej
  Et fint forløb. Kan det bruges i 1.klasse og hvor mange lektioner skal man sætter af til det?
  Venlig hilsen Jette

  1. Hej Jette
   Jeg har lavet fuglene med en 1.klasse med stor succes. De billeder jeg tog blev bare ikke så gode, så det er derfor jeg har sat 5.klasses-fuglene ind.
   Tidsspørgsmålet er altid svært …. når Hr.billedkunst og jeg laver de samme projekter, bruger jeg noget kortere tid end jeg. Det kommer også noget an på, om du har ungerne i én eller to lektioner ad gangen.
   Men et bud kunne være 4 moduler á 90 min 🙂

  1. Hvis du vil have fem klør, klipper du fem tråde og taper dem sammen som ben – det giver også god stabilitet. For neden splitter du dem i individuelle klør…. men mener nu, at de fleste af vores fugle kun har fire klør ….

 5. Tak for din fantastiske blog – a reel lifesaver for en fortabt absolut-ikke-billedkunst-lærer som mig.

  Jeg vil bare høre: hvor store er fuglene – hvor store flamingoæg begyndte I med? Og hvor meget staniol går der til pr fugl?

  Venlig hilsen
  Laila Nygaard

  1. Kære Laila
   Godt nytår og tak for din hyggelige hilsen 🙂
   Jeg har ikke målet på flamingo-æggene, med de er på størrelse med en knyttet hånd. Der går ikke så meget sølvpapir til – tror jeg købte 3-4 ruller til to klasser, og jeg har noget tilbage.
   Med venlig hilsen FruBilledkunst

 6. Pingback: Årsplan i billedkunst |

 7. Pingback: På inspirationens vinger | FruBilledkunst

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Verified by MonsterInsights