Spring til indhold

Fauvisme og kubisme i fjerde

4.klasse er altså et dejligt klassetrin. De har lært meget gennem indskolingen, og kaster sig gerne ud i projekterne.

Her er vi gået i gang med et forløb med rødder i kunsthistorien. Oprindeligt havde jeg kun forestillet mig at bruge tidslinjen fra min korte kunsthistorie til valgholdene, men jeg inddrager den oftere og oftere i den øvrige billedkunstlektioner.

 

Dette forløb er inspireret af Delaunays skildringer af Eiffeltårnet. Dem malede han i øvrigt en hel serie af. De fleste billeder fra serien er malet mellem 1909 og 1912, men jeg synes at de meget kulørte udgaver han malede i 1922-1926 er meget mere inspirerende. 

Dalaunay var meget inspireret af kubismen, og derfor kan man i nogle af hans værker se, at baggrunden har mange geometriske former. Inspirationen til de kulørte farver kom fra fauvismen, som var en slags fransk ekspressionisme. Fauves betyder “de vilde” på fransk.  

Jeg guidede eleverne gennem optegningen. Især det med vinduernes størrelse og placering har de fleste børn brug for lidt hjælp til. Det gør jeg bl.a. med spørgsmål som: “Hvorfor bliver vinduerne mindre og mindre længere oppe på tårnet?”

Efter optegningen har eleverne malet tårnene med akvarel og farveblyant. Konturerne blev trukket op med sort tus.

Egentlig kunne jeg sagtens have stoppet der, men klassen arbejdede super godt, så jeg valgte at børnene fik lov til at intensivere farverne med et lag pastel. Især i baggrunden får det farverne til at “gløde”.

Jeg håber du er blevet inspireret af indlægget. Hvis du får lyst til at gøre det efter, kan du hente meget mere vejledning i mit inspirationshæfte.

Kreative hilsner fra

Print Friendly, PDF & Email

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Verified by MonsterInsights