Spring til indhold

Pop Art og Op Art

Hvordan gør man kunsthistorien overskuelig og interessant for sine elever?

Det spørgsmål stillede jeg mig selv for godt et år siden – og så gik jeg i gang med at skrive en kunsthistorie beregnet til folkeskolen. Det blev imidlertid mere omfattende en jeg kunne forestille mig, men nu kommer 11.del som omhandler en fantastisk tid i kunsthistorien.

I midten af 50erne var abstrakt ekspressionistisk kunst meget fremme i Amerika – tænk Pollocks “Action painting”, hvor han kastede masser af maling ned på et lærred og derefter trampede eller cyklede hen over det … Så er scenen ligesom sat.Som modtræk begyndte en flok kunstnere at se på hverdagen og fandt inspiration i populær-kulturen.

Kunst skal kunne forstås umiddelbart og afspejle den tid vi lever i, mente de – og derfor begyndte de at male billeder af f.eks. suppedåser (Warhol) og kager (Thiebaud) eller klippe en ramme ud af en tegneserie, modificere den lidt og lave den til et maleri (Lichtenstein).

Op Arten (Optisk kunst) opstod som en udløber til Pop Arten, og har siden været en inspiration for mange kunstnere, designere (og billedkunstlærere).

Har du fulgt mig her på bloggen en tid, vil du også have set hvordan perioden har inspireret mig – f.eks. har jeg lavet flere kage/is-projekter inspireret af Thiebaud, og mine sider med Op Art er nogle af de mest sete på bloggen.

Derfor er det med glæde, at jeg kan frigive mit kunsthistorie-hæfte om perioden nu. Jeg har dog haft lidt hårde overvejelser undervejs.

Problemet ved at skrive om den nyere kunst er, at alle billederne stadig er underlagt kunstnernes rettigheder, så derfor har jeg ikke ret til at bringe dem i mit hæfte. Jeg har derfor indsat links og QR-koder som leder dig direkte til billederne på nettet.

I hæftet får du:

  • Tekstside, der kan kopieres til eleverne
  • Sketchnote, der sammenfatter pointerne
  • Collageside, der kan hænges op, pynte dit billedkunstlokale og være visuel reminder om det, der er gennemgået
  • Billedeksempler (nogle af dem som links/QRkoder) med lærernoter
  • Sjove engagerende opgaver til eleverne

Og alt det får du til den sædvanlige billige pris.

Her finder du siden, hvor du kan se mere om hele serien.

Kreative hilsner

 

Print Friendly, PDF & Email

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Verified by MonsterInsights