Billedkunst i 6.klasse

Efter 6.klasse blev færdige med deres akvarel-silhuet-billeder, har de arbejdet med dyr i sort og hvid – og nu er de første blevet færdige!

Jeg har prøvet forløbet før med 7. og 8.klasser, men det er første  (men ikke sidste) gang jeg prøver det med en 6.klasse. Det tager godt nok sin tid, nĂĄr man kun har 45 minutter og bĂĄde skal have eleverne ind i lokalet, fundet tegningerne frem, pakke sammen og spritte af … men tiden er SĂ… godt givet ud.

Efter en kort frustrationsperiode i starten, bliver (sĂĄ godt som) alle elever tændt pĂĄ opgaven, og optagede af at ramme bĂĄde valør og struktur sĂĄ godt som muligt – og det er fantastisk at kunne det med en 6.klasse. Det er jo netop pĂĄ det tidspunkt de fleste holder op med at tegne – som jeg selv gjorde det – fordi man ikke bliver tilfreds med det man formĂĄr.

Ved at give eleverne en solid undervisning i iagttagelse hĂĄber jeg at kunne fastholde flere af de unge mennesker i, at billedsproget ogsĂĄ er dejligt at kunne udtrykke sig i.

Ved at udelukke kuløren og holde sig til en sort-hvid-skala bliver opgaven ogsĂĄ lettere. Det er en “passende svær” opgave, som jeg siger til dem. Det alt for lette lærer man jo for lidt af, og det alt for svære giver for ofte nederlag.

NĂĄr vi bruger kvadreringsmetoden, opdeler vi det uoverskuelige og vanskelige i smĂĄ overskuelige bidder …. 

Flere af eleverne har ogsĂĄ spurgt mig, om det er muligt at udstille en farvekopi af deres tegning i stedet for originalen, fordi de er sĂĄ glade for deres tegning, at de ikke vil risikere at der sker noget med den, mens den er udstillet. Det gør indtryk pĂĄ mig – og jo, det er helt ok at udstille farvekopierne!

Som sagt er det kun de hurtigste jeg viser dig her … men du mĂĄ bære over med mig, hvis der snart kommer et indlæg med flere dyrebilleder – for hvem kan modstĂĄ fristelsen, nĂĄr billederne bliver sĂĄ flotte?

De bedste hilsener

PS Hvis du også gerne vil lave smukke dyrebilleder med dine elever og gerne vil have hjælp til forberedelsen, kan du finde mit hæfte med forklaringer og 30 forskellige fotos her.

 

Print Friendly, PDF & Email

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.