Spring til indhold

Skøn akvarel-safari for 6.klasse

Nogle gange har man bare brug for et hyggeligt projekt! 

På dette års skema har jeg to 6.klasser, som jeg ikke har haft i lang tid – dels pga. corona, dels pga. fagfordelingen. Derfor besluttede jeg mig til at trække et lille godt projekt frem fra gemmerne – nemlig afrikanske silhuetter i akvarel. 

Vi startede med at tale om farver og bløde farveovergange ud fra en fotografier, og derefter gik ungerne i gang med at male baggrunde.

De fleste nåede at blive færdige på de 45 minutter, men vi arbejdede også meget koncentreret.

Næste lektion var programmet at øve sig på at male silhuetter af afrikanske dyr. Eleverne googlede for at finde idéer, og gik derefter i gang med at male på almindeligt kopipapir. 

Imens gik jeg rundt og talte om proportioner og nøje iagttagelse.

3. gang begyndte eleverne til at male dyrene på baggrunden. Det er altid lidt spændende, for når man maler med akvarel findes der jo ikke et viskelæder. Jo vist kan man duppe noget af farven op, men når man maler med koncentreret sort farve ovenpå en lys baggrund, bliver man nødt til at være kreativ, hvis man får lavet noget utilsigtet. 

Måske kan det lille dyr males over med et større, eller du kan male et træ i stedet. Måske kan klatten på himlen forvandles til en fugl …

Vi talte også en del om komposition – at der ikke måtte være områder, hvor øjet keder sig på billedet. Nogle gange skal der ikke så meget til før kompositionen bliver meget bedre!

I morgen regner jeg med at billederne bliver færdige, men for at du kan have en idé om hvor vi ender, indsætter jeg et billede fra sidste gang jeg arbejdede med forløbet.

Jeg glæder mig til at se 2020-versionerne – og til at vise dem til dig.

Kreative hilsner

FruBilledkunst

ps – UPS jeg har fået skrevet 5.klasse nogle gange i indlægget – det er altså 6.klasse her efter ferien, men det kan være svært at vænne sig til nye klasse-betegnelser lige efter ferien 😮

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email

2 tanker om “Skøn akvarel-safari for 6.klasse”

  1. Pingback: Billedkunst i 6.klasse – FruBilledkunst

  2. Pingback: Safari – 6.klasse maler akvarel – FruBilledkunst

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: