Spring til indhold

2018 (2.del) – tilbageblik, nye hæfter og et kig fremad

Hej igen kære kreative net-venner

I går skrev jeg første del af et tilbageblik som jeg håber kan inspirere dig til at lave nogle lignende projekter.

Sidst på skoleåret, sluttede min ene 3.klasse af med at male kattebilleder med inspiration fra nettet.

Den anden 3.klasse lavede lækre glittede lerraslere. Du kan finde en grundig beskrivelse her på bloggen – det er en super introduktion til at arbejde seriøst med ler.

Desuden nåede klassen at male tulipanmarker (og at lære noget om forsvindingspunkter og perspektiv).

Efteråret har budt på et meget stort projekt om former, farver og følelser, der mundede ud i parafraser af Franz Marc ekspressionistiske hestebilleder. Det var et meget stort projekt, så jeg arbejdede med det med både 3.4. og 5.klasse.

Du kan læse om projektet flere steder her på bloggen – f.eks. her, her og her.

2.klasse malede isbilleder inspireret af Wayne Thiebaud og lærte undervejs en masse om at blande (lyse) farveblandinger.

Efter det lavede de nogle charmerende monsterkrukker i hvidler. De har også selv fotograferet dem i vores lille iPad ministudie.

Mine nye 1.klasser har selvfølgelig arbejdet med tegnekurset her i efteråret.

2019 bliver et spændende år. Jeg har overtaget valgholdet i billedkunst, da min søde kollega gik på pension. Jeg glæder mig til at fortælle om vores arbejde.

Jeg har også gang i et par gode lerprojekter, som endnu ikke er vist frem på bloggen. Det tegner til at blive rigtig godt!

Nye udgivelser

Der er kommet 4 nye inspiraitonshæfter i årets løb.

Først og fremmest er der tegnekurset, der er et revideret og udvidet kursus i forhold til det, jeg lagde på bloggen i for mange år siden. Det er også blevet en af mine mest populære udgivelser. 

Dernæst kom Påfugle-hæftet med tegneguide og trin-for-trin-vejledning til maleprocessen, efterfulgt af Søpapegøje-hæftet.

Sidst på året udkom hæftet, hvor jeg har samlet alle forberedelses-papirer, tegneguides, kopiark og overvejelser fra ekspressionisme-forløbet.

Desuden udgav jeg i august et lidt anderledes hæfte – nemlig mine erfaringer om klasseledelse. Helt praktisk og nede på gulvet. Egentlig skrevet, fordi jeg gerne ville samle mine noter og kopisider til min datter, der vil læse til lærer…. men hæftet er blevet rigtig godt taget imod af mange af jer – tak for det.

Kurser

I november afholdt vi vores første kursus, hvor vi stod for alting selv. Det blev en skøn dag i Næstved, og vi glæder os til at gentage kurset i København den 31/1/19 og Herning den 28/2/19.

Vi vil også gerne holde kurset i f.eks. Århus, men har endnu ikke fundet et egnet lokale.

Og så er der – som nævnt – kurset i Thórshavn – det bliver dejligt at komme tilbage til nye og gamle venner.

Kreative hilsener

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: