Spring til indhold

Tilbageblik 2018 – første del

Kære kreative net-venner.

Tak, tak, tak ….

1000 tak til alle jer, der følger min blog. Tak for jeres trofasthed, jeres likes og delinger. Tak for jeres dejlige hilsener og kommentarer. Det betyder så meget!

Ind imellem er jeg oven i købet så heldig at se glimt fra udstillinger, hvor lærere har brugt mine materialer, og ungerne har fået lavet nogle fantastiske billeder. Det gør mig begejstret! 

En særlig tak til jer, jeg (vi) har mødt på vores kurser på Sjælland og på Færøerne. Det er altid en fornøjelse at være sammen med jer, og have god tid til at snakke om billedkunst.

I løbet af året er der også kommet temmelig mange nye abonnenter til bloggen – et varm velkommen skal lyde til jer. Jeg er taknemmelig for, at I viser mig den tillid. Hvis du også gerne vil have inspiration fra bloggen direkte i din mailboks, kan du tilmelde dig listen. Du finder tilmeldingsfeltet i højre side (på computer og iPad) eller heeelt nede i bunden på telefonen

Min blog har her i julen fejret 6 års fødselsdag på denne adresse. (De første 7 måneder bloggede jeg på en gratis-side). Det har været en dejlig rejse, fra jeg oprindelig startede bloggen udelukkende som ekstra sikkerhed for at gemme mine fotos og erfaringer til det, den er blevet til i dag. 

Tilbageblik.

Nytåret også en tid, hvor jeg holder af at gøre status – og sætte nye mål. Måske kan det hurtige tilbageblik også give dig idéer til dine kommende billedkunst-projekter.

Indlægget er delt i to dele for ikke at blive for langt. Del 2 kommer i morgen.

Jeg startede året med at male smukke påfugle sammen med 2.klasse. Det er et maleforløb, hvor eleverne lærte hvordan man kan få struktur i maleprocessen…. udover smukke billeder, selvfølgelig.

4.klasse tegnede op art – en evergreen her på bloggen. Du kan finde tegnevejledning til adskillige op art projekter, ved at bruge søgefeltet.

Den sidste del af vinteren havde jeg fokus på Færøerne. 2.klasse tegnede nogle fine færøske fantasilandskaber, og 1. og 4. klasse malede flotte søpapegøjer

I slutningen af februar landede vi (HrBilledkunst og jeg) på Færøerne for at holde et 3-dages kursus. Det var nogle dejlige dage sammen med en flok skønne kreative færinger. Vi glæder os meget til uge 14, hvor vi vender tilbage med endnu et 3-dages kursus.

Da vi kom hjem, arbejdede jeg med 3.klasse med digitale billeder. Vi valgte at lave billeder med citater om billedkunst.

1.klasserne arbejdede med Rosina Wachtmeister katte – det er altid et godt projekt, der giver flotte fantasifulde billeder. 2.klasse malede Blue Dog. Hvis du ikke har prøvet forløbet før, vil jeg opfordre dig til at gøre det – det er altid festligt! 

3.klasse var i gang med et godt, men langt selvportrætsforløb. Vi arbejdede både med blyantsbilleder, portrætter i neocolor og til sidst pastel-portrætter. Det er altid spændende at se, hvordan børnenes viden øges gennem et længere forløb som dette. Derudover giver kunsthistorien altid perspektiv til en verden, hvor selfies er hverdag.

I forbindelse med et trafik-emne, tegnede jeg iagttagelsestegninger af cykler sammen med 2.klasse.

4. klasse malede rundetårn inspireret af Delaunay – flotte og farvestrålende, og 1.klasse malede farverige slotte. 

Jeg håber tilbageblikket har inspireret dig til nye billedkunstprojekter. Der er inspirationshæfter til en del af forløbene, hvis du gerne vil have mere hjælp til forløbene.

Jeg vil også meget gerne minde om vores inspirationskurser i København(31/1/19) og Herning (28/2/19). En hel skøn dag fyldt med forløb du kan gå lige hjem og bruge, baseret på grundig teori. Vi når at komme omkring 4 gode projekter på dagen, og derudover får du idéer til flere. 

Resten af tilbageblikket kommer i morgen. Tak fordi du læste med. 

Kreative hilsener

 

 

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Verified by MonsterInsights