Spring til indhold

Det her har jeg glædet mig til! – 1.del af et fint galleri

Her er et indlæg, jeg skrev kort før ferien, men ikke fik nået at udgive … Men du skal ikke snydes, for det her er virkelig et fantastisk projekt!

—–

Jeg er bare så stolt af mine valgfagselever, og jeg har glædet mig til at vise de super-flotte tegninger frem, som de har lavet. 

De har arbejdet ud fra fotos og kun brugt hvid og sort farveblyant …. Jeg viser dig lige et par billeder mere, før jeg skriver lidt om processen.

Inden dette projekt, har vi arbejdet med tegneteknikker og iagttagelse. Måske har du set de flotte softice, som de har arbejdet med?

Dyrene er tegnet op ved hjælp af kvadrerings-metoden – dog måtte jeg finde på et trick for at undgå at tegne nettet op på de endelige billeder. Ved at bruge metoden, sikrer man sig, at proportionerne holder – noget, der ellers kan være svært …

Jeg har en del flere billeder, jeg meget gerne vil vise dig, men for ikke at gøre indlægget for lagt, har jeg delt det i to.

Glæd dig til resten af de smukke billeder!

De bedste hilsner

Print Friendly, PDF & Email

8 tanker om “Det her har jeg glædet mig til! – 1.del af et fint galleri”

 1. Pingback: Nu kan du også lave de smukke dyretegninger med dine elever – FruBilledkunst

 2. Pingback: Årsplaner i billedkunst – FruBilledkunst

 3. Pingback: Ferie i utide og pastelmaleri – FruBilledkunst

 4. Hej Fru Billedkunst🙂
  Tak for din inspiration – har haft stor glæde af dine fine indlæg og ideer igennem årene. I forhold til dine ord om valghold; kan du evt uddybe dine ideer og tanker en smule omkring Tegneforløbet med dit valghold? Mvh Stine Aagaard Haar

  1. Kære Stine
   Jeg vil gerne uddybe lidt 🙂
   Vi starter med lidt observationstegning – først skal eleverne tegne efter hukommelsen, dernæst efter et fotografi – først med blind kontur-, derefter med modificeret konturtegning.
   Jeg vil nemlig gerne have åbnet deres øjne for hvor vigtigt det er at lave nøje iagttagelser. .
   Derefter laver vi upside-down-tegning – som er en glimrende metode til at “snyde” hjernen til at iagttage nøjere. Det følges op af nogle sider fra mit træningshæfte … eller måske bytter jeg om på de sidste to ting 😉
   Når vi så har arbejdet med at iagttage konturen, går jeg over til at fokusere på valøren. Først med nogle træningsøvelser, og derefter med en lille opstilling … Men jeg skal nok vise det frem, efterhånden som vi når til det 🙂
   Håber det har kunnet være til inspiration Stine.
   Vh FruBilledkunst / Tina

   1. Hej igen:-)
    Tak for dit svar – det er bestemt til inspiration og giver gode overvejelser. Når du skriver du starter med blind kontur og går videre med modificeret kontur, hvad lægger der så i det af konkrete opgaver? Er selv i gang med at planlægge tegne-forløb, hvor jeg (efter inspiration fra dig) gerne vil starte med fokus på selve stregen og senere gå over til fokus på valørnuancer (med inspiration i de flotte dyre-billeder på farvet karton)
    Har netop købt dit “Lær børn at tegne – struktureret tegnekursus” – hvor jeg håber at finde hjælp.-)
    Mvh. Stine

 5. Birgitte Thue Olsen

  Hej Fru Billedkunst. Jeg har fulgt og brugt og haft stor glæde af dine ideer gennem mange år. Nu har jeg så fået et to-årigt valghold med afsluttende prøve. Det sidste har jeg aldrig prøvet før. Har du nogle gode ideer til årsplanen til valgholdet?
  Mvh Birgitte O.

  1. Kære Birgitte
   Allerførst tak for dine pæne ord – det glæder mig!

   Med hensyn til årsplan for valgholdet, er vi jo alle i samme båd. Der er kun kørt ganske få prøve-projekter – 3 så vidt jeg husker – så vi er alle lidt søgende og afprøvende.

   Jeg kun skrevet ganske overskrifter i stikordform til årsplanen – og det bliver en dynamisk årsplan, der bliver skrevet gennem året. Som sagt vil jeg starte med at kort tegnekursus, der skal understrege vigtigheden af at IAGTTAGE før man tegner og ikke tegne efter det MAN VED om motivet.

   Derefter vil jeg arbejde med valør som er en hovedhjørnesten … “Color gets the credit, but value does the work”, som de siger på den anden side af vandet. Her skal eleverne bl.a. lave billeder som dem du ser i indlægget….

   Sideløbende tænker jeg at arbejde med fotografi … men jeg skal nok skrive om det her på bloggen, så du kan følge med 🙂

   Vh FruBilledkunst / Tina

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Verified by MonsterInsights