Spring til indhold

Uhyggelige dyr i frottage-tryk

Næsten alle i 2.klasse er blevet færdige med deres frottage collager af uhyggelige fantasidyr – her kommer et galleri (til skræk og inspiration 🙂 )Uhyggelig frottage-tryk - www.FruBilledkunst.dkHvis du ikke har læst første indlæg om projektet, kan du finde det her.

2.klasse har fundet forskellige strukturer og klippet former ud af deres mønsterark. Motivet skulle være et uhyggeligt fantasi-dyr – og uhyggelige blev de!Uhyggelig frottage-tryk - www.FruBilledkunst.dkUhyggelig frottage-tryk - www.FruBilledkunst.dkVi har nogle meget søde service-medarbejdere her på skolen. Undervejs i timen,  kom den ene af dem forbi billedkunst-lokalet…. Nogle af drengene havde været forbi hans kontor, og opfordret ham til at se deres “uhyggelige monster-billeder”. Det er da et tegn på begejstring 🙂Uhyggelig frottage-tryk - www.FruBilledkunst.dkUhyggelig frottage-tryk - www.FruBilledkunst.dkBilledkunst-læreren er også begejstret! Det er første gang jeg har lavet frottage-tryk sammen med børn. For mig har frottage haft en trist “70er-klang”, og jeg har ikke før set, hvordan man kunne gøre det til spændende udtryksfulde billeder. Det synes jeg (i al ydmyghed:-) ) er lykkedes nu.Uhyggelig frottage-tryk - www.FruBilledkunst.dkUhyggelig frottage-tryk - www.FruBilledkunst.dkFør forløbet havde vi eksperimenteret herhjemme. Især min yngste datters billede vakte begejstring – eller nærmere det modsatte. Børnene synes simpelthen, at det var for uhyggeligt.Uhyggelig frottage-tryk - www.FruBilledkunst.dkHer er mit eget:

Uhyggelig frottage-tryk - www.FruBilledkunst.dk

Print Friendly, PDF & Email

5 tanker om “Uhyggelige dyr i frottage-tryk”

 1. Pingback: Grrrrrr….. – FruBilledkunst

 2. Hej Fru Billedkunst
  Jeg skal lave dette forløb i min klasse, men er i tvivl om, hvilken type farvekridt der er optimalt at bruge til det. Har du nogle gode inputs til materiale?
  Tak for en fantastisk side. Jeg bruger dine forløb FLITTIGT!!!

  1. Hej Nanna

   I begyndelsen af forløbet – når vi indsamler teksturer – bruger jeg Filia oliekridt ( som jeg ellers er meget lidt begejstret for. Men her tjener de det formål, at de ikke sviner).

   Når vi laver de rigtige billeder bruger vi Neocolor II – Der kan man også bruge effekten med at gnide farven lidt ud – det kan jeg godt lide 🙂

   Venlig hilsen
   FruBilledkunst

 3. Pingback: Billedkunst-årsplan for 2.klasse – ny og forbedret udgave | FruBilledkunst

 4. Pingback: Frottage tryk | FruBilledkunst

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: