Spring til indhold

Gel-tryk i skolen

I efteråret blev jeg præsenteret for en “ny” måde at lave grafik på – gel print – eller gel-tryk, som jeg kalder det på “halv-dansk”.

Siden da har jeg brugt 100vis af timer på at arbejde med teknikken, for jeg havde rigtig meget lyst til at bruge det i skolen.

På youtube findes en hel del videoer, hvor man kan se forskellige teknikker, men for mig har det været en udfordring, at løfte trykkene fra craft/hobby til art/kunst – men jeg synes, at jeg er nået i mål med nogle forløb, jeg glæder mig til at bruge i skolen og fortælle dig om her på bloggen…

“Forelskelse” – Gel-tryk 8.klasse

For kort tid siden havde jeg nogle fagdage med 8.klasse, hvor vi gik i gang. 

Det første modul stod i eksperimenternes tegn. Eleverne fik en kort introduktion og gik derefter i gang.I modulet efter gav jeg eleverne et kort oplæg om abstrakt kunst – eksemplificeret i Mondrians værker. 

Derefter skulle de i hold lave abstrakte værker ud fra nogle titler jeg gav dem. De fik 8 minutter pr. billede, fordi tidspres nogle gange fremmer den kreative tænkning.

Ugen efter fik eleverne 40 minutter til at gøre deres tryk til “et værk”. De fleste tryk behøver – efter min mening – “lidt kærlighed og knofedt” for at blive noget, man har lyst til at have hængende.

Vi er nu gået i gang med en ny – mere figurativ – tilgang til gel-tryk. Temaet er HVERDAG bl.a. med inspiration fra Turells digt og Rina Liebergs værker. Jeg glæder mig til at vise dig mere …

Har du arbejdet med gel-tryk i skolen?

De bedste hilsner

PS – jeg er gået i gang med at lave en serie med hæfter om geltryk, så du slipper for de 100vis af timer, jeg har brugt på at prøve mig frem ….

UPDATE: Du kan nu få hæfterne :

Gel-tryk 1 – Monoprint – sådan kommer du i gang

Gel-tryk 2 – collagetryk

 

Gel-tryk 3 – trace-kontur

 

 

 

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email

4 tanker om “Gel-tryk i skolen”

  1. Hej
   Jeg bruger akrylmaling, men typen er meget afhængig af hvilken teknik jeg vil vælger.
   Jeg har skrevet en del om det i hæfterne 🙂
   De bedste hilsner Tina

 1. Pingback: Collagetryk – FruBilledkunst

 2. Pingback: Er gel-tryk kun til baggrunde? – FruBilledkunst

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Verified by MonsterInsights