Spring til indhold

Silhuet-doodle undervejs

doodle step (1)4.klasse er gået i gang med at “doodle” – altså krusedulle/mønster-tegning. Jeg har fundet nogle forskellige billeder på nettet (søg på “zentangle”, “tangle” eller “doodle”).

Sidste uge tegnede vi små mønster-lapper til vores egen bog. Jeg havde skåret små lapper papir i A7 (altså et stykke A4 papir foldet 3 gange, så der bliver 8 felter). Børnene skulle lave mindst 4 forskellige lapper og lime dem ind i deres bog. Der måtte kun være ét mønster på hver lap.

Til timen i dag, havde jeg forberedt en masse forskellige silhuetter og printet dem på hvidt A5 karton. Børnene skulle vælge et ark og tegne en ramme ganske let rundt om billedet – formen bestemte de selv. Jeg ville nemlig gerne have en lille hvid kant – det synes jeg ofte giver en smuk lethed til et billede.

Derefter gik de i gang med “doodle” rundt om figuren.Vi talte om, at der skulle nogenlunde lige meget hvidt og sort på billedet, så meget luftige mønstre dur ikke. Nogen valgte at begynde i den ene side og arbejde sig igennem motivet. Andre startede flere steder og flettede motiverne sammen undervejs.Læsere der har fulgt min blog gennem en tid, vil nok genkende f.eks. “hvidløgs-mønsteret” fra op art forløbet.doodle step (2)Jeg vender snart tilbage med flere dejlige billeder fra min skønne 4.klasse.

 

 

Print Friendly, PDF & Email

13 tanker om “Silhuet-doodle undervejs”

  1. Kære Karen
   Du kan google: silhouette animals.
   Der er silhuetterne naturligvis sorte. Jeg har brugt photoshop til at gøre dem hvide indeni, men du kan enten lade dem stå sorte eller klippe dem ud, og tegne efter dem.
   God arbejdslyst 🙂
   Med venlig hilsen FruBilledkunst

 1. Pingback: Doodle ugler og andet godt | FruBilledkunst

 2. Pingback: Doodle bogstaver | FruBilledkunstFruBilledkunst

 3. Pingback: Crazy coil pots fortsat | FruBilledkunst

 4. tonie kristoffersen

  1000 tak for dit uddybende svar med flere ideer. Det giver mig rigtig meget blod på tanden, selvom jeg har sommerferie. Jeg er også lige kommet på pinterest…igår fik jeg ondt i ryggen, fordi jeg bare sad med pc´en i skødet under en parasol i haven og blev hele tiden ført videre til nye lag af inspiration og var også ude i nogle youtube tutorials om pixlr/photoshop, uha der er meget man kan, børnene kunne næsten nøjes med billedkunst i skolen :-).

 5. tonie kristoffersen

  De er bare så fine de der Doodler, som alt det andet du laver. Jeg har tænkt mig at gå igang med et forløb efter ferien i 4. og 6. kl. med med dit forløb med formalfabetet og doodler og scrapbøgerne, synes det er helt genialt. Jeg er dog lidt usikker på, om jeg kan få eleverne til at lave så mange fine variationer i mønsteret, som dine elever. Hvorfra kommer inspirationen? Mine elever har vildt svært ved at være sådan mønsterkreative ud af boksen og jeg tror det fastlåser dem, at vise for mange eksempler.

  1. Tak for din hilsen Tonie.
   Før vi arbejdede med doolerierne, havde klassen arbejdet med op art, så det gjorde, at de allerede havde en håndfuld mønstre i deres “repertoire”.
   Da vi skulle i gang med at doodle, havde jeg kopieret en masse mønstre i en lille bog (jeg elsker små bøger 😉 ). Børnene fik besked på at lave en lille prøve på 4-6 af mønstrene (Lapperne satte vi i deres bøger). Kreativiteten kom, da de var i gang med deres doolerier: de startede med noget af det, de havde prøvet før, men efterhånden blev de modigere og fandt på. Jeg mindede dem om, at virkelige kunstnere stjæler løs af andres idéer. Hvis en elev løb tør for inspiration, sendte jeg vedkommende ud på en “stjæle-runde”…. Undervejs havde de stadig kopi-arkene ved hånden.
   Du kan finde mønstre ved at google “doodle” og “zentangle” – hvis du er på pinterest, er inspirationskilderne utømmelige!
   Jeg ønsker dig masser af held, lykke og gode forberedelsestimer …. for det er altså ret sjovt 😉
   med venlig hilsen
   FruBilledkunst / Tina

  1. Bare en tynd tus – den billigste af ok-kvalitet. De fik også en lidt tykkere til de store sorte felter. Prøv selv – det er faktisk ret hyggeligt 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: