Spring til indhold

Neocolor – og sommerudfordringen

Så er familien hjemvendte efter et par uger i det svenske. Uden internetforbindelse – men med masser af dejlig tid til at male 🙂FruBilledkunst - båden ved søen

I mit sidste indlæg opfordrede jeg jer til at gå med på udfordringen om at male (mindst) et billede om ugen. Jeg fik ingen respons på det – men jeg håber, at nogle af jer er med alligevel 🙂

Til turen havde jeg pakket både mine pastelkridt og den fine nye æske Neocolor, men vi fik malet mest med sidstnævnte. Det er så praktisk, at de ikke støver og er hurtige at rydde op efter, og med alle de nye farver, er det langt lettere at blande nogle realistiske nuancer 🙂FruBilledkunst - violette skyer

Jeg har arbejdet på forskellige papirtyper – både godt tegnepapir og egentligt pastelpapir. Begge dele er meget spændende, men jeg er – lige nu – mest glad for at male på tegnepapiret.FruBilledkunst - solnedgang over marken

Papiret har en lidt ru overflade, og jeg er ikke så begejstret for for meget “snevejr” – altså små pletter, hvor man kan se ned til papiret. Lidt kan være godt og give en lethed i billede, men hvis det dominerer billedet, synes jeg maleriet kommer til at se ufærdigt ud. På den anden side ville jeg heller ikke glitte billederne helt ved at male meget hårdt, så jeg på en del billeder valgte at lave en let undermaling med siden af Neocolor-farver. Derefter opløste jeg farven med en hårdtopvredet vatrondel, og lod det tørre.

Så var det bare at “lege” løs. Det meste af tiden har jeg igen malet med siden af kridtene – flere lette lag oven på hinanden.
Jeg har knækket det sidste led af farverne og pillet papiret af. Det føles stadig som lidt af en forbrydelse at knække en ny fin farve, men det er nu engang sådan, det er bedst at arbejde med dem.FruBilledkunst - Solopgang - procesbilleder

Til sidst har jeg tilføjet nogle detaljer med spidsen af farverne- græs, blomster etc.

Når man maler landskaber, er det for alvor godt at have fået flere nuancer. Hvis der ikke har været råd til hele den store æske, vil jeg foreslå, at du supplerer med:
Til himmelen
– Light cobalt blue (hue)
– Blue jeans
Til de mørke områder
– Aubergine
– Indigo blue
Til korn, græs …
– Light lemon yellow
– Orangish yellow
Til buske, træer, græs …
– Olive
– Olive black
– Moss green
– Chromium oxid green
…. Til en begyndelse …. Man kan jo altid bruge flere 🙂
Farverne kan bl.a. fås hos www.creas.dk.

Er der andre, der har lyst til at vise deres sommerbilleder frem?

Print Friendly, PDF & Email

1 tanke om “Neocolor – og sommerudfordringen”

  1. Pingback: Flere sommerbilleder med de skønne Neocolor | FruBilledkunst

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Verified by MonsterInsights