Spring til indhold

Kaktus i pastel

pastel kaktus 1Værkstedsholdet (0.-2. klasse) har arbejdet videre med kaktusserne. Hvis du ikke så sidste indlæg, hvor børnene arbejdede med blyant og grafit-stift, kan du se det her.

Vi har arbejdet med pastelkridt (soft pastel) på sort karduspapir, og brugt 2 gange på det (i alt godt en klokketime) på det.

Photo 17-01-13 17.19.48Pastelkridtene er en blanding af nogle billige æsker fra Bilka og nogle af lidt bedre kvalitet af mærket Gallery.Pastel kaktus 3

kaktus pastel 4Arbejdsgang:

Vi repeterede fakta om kaktusser (størrelse, vægt og strukturen). Jeg havde fundet nogle fotos fra nettet, som vi så på.

Bagefter fik børnene et ekstra ark kardus for at øve sig i smukke farveblandinger til baggrunden. Vi talte om de smukke farver en aftenhimmel har, men de fik helt frie hænder.

Når de var tilfredse, fik de et rent stykke sort kardus. De tegnede kaktussen og horisontlinjen op. Jeg bad dem om at begynde med himlen, derefter jorden og til sidst kaktussen. For nogle af de mindste som ikke har haft billedkunst før, var det en overraskelse, at himlen når helt ned til jorden. Vi måtte se på billeder og ud af vinduet for at “bevise” at himlen ikke bare er en blå strimmel øverst på billedet 🙂

Vi har snakket om at gøre områderne “spændende for øjnene” ved ikke at have for store ensfarve flader. Nogle af områderne skulle males på af flere gange for at få farverne til at “stråle”.

Kaktus step

Efter børnene var gået, har jeg fixeret billederne (Fixativ er lidt ligesom hårlak. Det sprayes over billederne, og hjælper farverne til ikke at smitte så meget af. Har man ikke så mange penge på budgettet, kan en almindelig hårlak bruges, men fixativ er det bedste løsning).

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: