Spring til indhold

Min egen bog

For 5½ år siden – dengang min blog var ganske ny – lavede jeg et indlæg om “Min egen bog”. Jeg henviser til “Min egen bog” gang på gang, så jeg tænkte, at det var på tide med et genopfriskende indlæg.

Noget af det første jeg gør, når jeg får en ny billedkunst-klasse, er at finde en “egen bog” til dem. 
Jeg bruger dem både til logbog og til ekstraarbejde – altså det, man arbejder med, når man er hurtigt færdig.

Hvordan bruger man “Min egen bog”

Nogle gange tegner man bare direkte på siderne. Hvis man bruger en gammel bog, er det en helt særlig fornemmelse, de første gange man tegner direkte på teksten …

Andre gange limes små billeder ind. Hvis man limer meget ind, kan det blive nødvendigt, at hive nogle sider ud, for at bogen ikke skal gabe alt for meget. Vær da opmærksom på, at siderne ryger ud i par – så tjek grundigt, så kunsten bliver i bogen,

Ekstrategninger

I billedkunstlokalet har jeg en hylde med tegnebøger, som børnene kan lade sig inspirere af. Før i tiden røg de små tegninger bare mere eller mindre ud eller blev krøllet sammen i tasken. Nu sætter eleverne dem i deres egen bog – og glæder sig over dem, næste gang bogen kommer frem.

Hvis man har arbejdet med et projekt, der nemt lader sig lave i lille format, er bogen også et oplagt sted at lave et lille ekstraarbejde med samme tema. Nogle gange bestemmer jeg, at der skal laves et lille ekstabillede til bogen, så vi kan huske, hvad vi har lavet gennem tiden.

Gem teorien

Til nogle forløb har jeg lavet små fakta-ark, som skal limes ind i bogen. (F.eks. ansigtets proportioner, hvordan man konstruerer et forsvindingspunkt o.lign.) Det kan også være noter om en kunstner el. lign.

Kopier af malerier

Hvis børnene har malet smukke malerier i f.eks. A3, kopierer  jeg dem gerne ned i omkring 25% (farvekopi). Så kan kopierne sættes ind i bogen, så man kan se dem – også efter at originalen er givet i julegave til tante Johanne…

Andre gange laver jeg en lille “plakat” af alle klassens billeder ved at sætte dem ind i Frame Magic på min iPad. Så får alle i klassen en lille kopi af klassens værker (virker bedst i de store bøger)

Materialer til Min egen bog

Du kan bruge en gammel kasseret bog til “Min egen bog”. 

Tjek også lige titlerne – at de er egnede til børns øjne, for selvom de ikke skal læse bøgerne, skal titlerne jo ikke være for vovede/barske.

Hvis jeg får en 1.klasse, binder jeg bøgerne ind i karduspapir og lader dem dekorere den. Det er nemlig min erfaring, at når de bliver lidt ældre, vil de gerne lave forsiden om. Her bruger jeg ofte collage, men der er uendeligt mange muligheder.

 

Du kan også vælge at købe nye bøger med hvide sider

Jeg køber mine bøger i Tiger for 30kr/stk (incl moms). Det er lidt dyrt, men til gengæld holder bogen jo alle 5 år med billedkunst – og så bliver det jo kun 6 kr/år.

 

Print Friendly, PDF & Email

Du vil måske også kunne lide disse indlæg:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Verified by MonsterInsights