Spring til indhold

Min egen bog – version 2024

Allerførst godt nytår og en stor tak til alle jer, der følger bloggen her. Det betyder så meget for mig at se og høre at I bruger det, jeg laver. Også tak til alle jer, der har taget tid til at skrive en hilsen, en kommentar eller et like.

Årsskiftet har budt på et stort skift for mig – jeg har nemlig fået nyt job efter over 17 år på min tidligere skole. Jeg er flyttet til en anden – næsten lige så stor – folkeskole. Dvs de forløb du møder her på bloggen vil stadig være gennemført og afprøvet at helt almindelige folkeskoleelever (i klasser med helt almindelige klassestørrelse).

På min nye skole har jeg fået to søde 4.klasser i billedkunst. Jer. der har fulgt mig en tid, ved at jeg synes det er vigtigt at have en logbog – eller en “Min egen bog“, som jeg plejer at kalde det.

Denne gang havde jeg ikke tid til at finde gamle bøger og desværre er Flying Tiger holdt op med at forhandle de gode kvadratiske sorte bøger, jeg har holdt af at bruge i årevis. Altså måtte jeg finde på en anden løsning.

Løsningen blev små hjemmelavede hæfter. Vi har brugt 10 stykker A4-papir (kopipapir eller kardus) og et stykke karton (eller farvet papir) til forsiden.

Bagefter fik eleverne tid til at dekorere forsiden. Kravet var, at deres navn skulle stå tydeligt med en “hvid” ramme omkring. Resten skulle fyldes med mønstre.

Det er en god idé at have lavet et par forskellige forsider selv for at inspirere børnene. Nogle børn starter med at kopiere en del af mine idéer, men det er også helt ok. Alle kunstnere bliver jo inspireret af andre. I øvrigt finder de fleste på deres egne idéer undervejs …

“Inspiration exists – but it has to find you working” – Picasso

Undervejs i timen gik jeg rundt og klipsede bøgerne sammen. Jeg havde medbragt min egen lange klipsemaskine hjemmefra, da jeg ikke vidste om skolen ejer en. Før jeg fik klipsemaskinen syede jeg ofte bøger sammen … det går ret hurtigt, når man lige kender teknikken – du kan se den ved at klikke her.

Næste gang skal den ene klasse i gang med blyantstegning – her kan du se, hvordan jeg har gjort klar til gennemgangen.

Hvis du bruger kopipapir er det klogest at bruge en farveblyant til at tegne op med – tusser “bløder” ofte igennem.

Konklusion

Det var altså min 2024-version af min egen bog. Den er på ingen måde fuldkommen! 10 foldede sider giver kun 40 sider i hæftet, så jeg kan ikke bare lade børnene tegne løs som ekstra-arbejde, som jeg er vant til. Til gengæld er det hurtigt og billigt at lave dem …

Jeg havde faktisk en hurtig overvejelse om man måske skulle lave et hæfte pr skoleår … men stadig samle dem gennem hele forløbet, så de først får dem i slutningen af 6.klasse … Så kunne jeg sætte de kopiark ind, jeg vidste jeg ville bruge i årets løb … men det har jeg altså ikke tænkt færdigt over.

Kreative hilsner fra

PS. Jeg har flere indlæg om “min egen bog”, hvis du ikke kender konceptet – bl.a. det, hvor jeg svarer på nogle spørgsmål.

Desuden kan du bruge søge-luppen øverst på siden og skrive “Min egen bog” – så kommer der flere indlæg frem.

Print Friendly, PDF & Email

1 tanke om “Min egen bog – version 2024”

  1. Pingback: Billedkunst i min nye 4.klasse - FruBilledkunst

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Verified by MonsterInsights