Spring til indhold

Hvilke tynde farveblyanter skal du vælge? Test – 3.del

Hvilke farveblyanter skal du vælge til penalhuset? – eller til klassen? Her kommer 3.del af min store test af farveblyanter, hvor jeg har kigget på tynde farveblyanter i “penalhus-prisklassen”.

  1. Hvad skal du se efter, når du vælger hvilke farveblyanter, du vil investere i 
  2. Test af tykke jumbo-farveblyanter
  3. Test af farveblyanter i børne/studie-kvalitet
  4. Test af farveblyanter i kunstner-kvalitet

OBS – Jeg sætter en ære i ikke at være “i lommen” på nogle firmaer. Derfor er hverken min hjemmeside eller denne test er på ingen måde sponsereret! Jeg skriver min ærlige mening og betaler af egen lomme for bloggen og alle farveblyanter er enten mine egne eller lånt fra skolen, mine elever og min datter.

STAEDTLER NORIS COLOUR

Da vi skulle starte 4.klasse, fik vi nogle penge til at købe materialer. Beløbet rakte desværre ikke til fx Lyra Ferby, men jeg fandt en solid plastkasse med 144 farveblyanter fra det velkendte mærke Staedtler.

Farveblyanterne er trekantede og gode at holde på. De sorte striber på siderne gør det let at genkende dem, men desværre er prikkerne du kan se på skaftet, kun til dekoration, og ikke gribe-dutter som på Faber-Castells Colour Grip.

Noris Colour sælges mange forskellige steder i pakninger på 6, 12, 24, 36 foruden klasseæsken med 144.

Desværre skuffede Noris Colour mig en del. De efterlader en vokset overflade, når man maler med dem, og de er ikke så gode til at blande. Pigmenteringen er heller ikke så god…. Så jeg er glad for plastkassen, men vil ikke fylde Noris Colour i den fremover – heller ikke selvom prisen er god.

FABER-CASTELL COLOUR GRIP

Colour Grip farveblyanter ligger i en del børns penalhuse. De er lette at genkende med deres trekantede profil og de små gribe-gummi-dutter på siderne, der gør at de ligger godt i hånden. Farverne sælges i Faber-Castells røde æsker – en del af dem i de lækre metal-æsker. De kan fås i pakker med 12, 24 og 48, og kan fås rigtig rigtig mange steder. Vil du have klassesættet med 144 styk, kan du få dem i en fin blank rød metalkuffert.

I mit billedkunstlokale har jeg Colour Grips storebror, Jumbo Grip, og de falder præcis ens ud i testen.

Farverne er vandopløselige, men det er sjældent noget børnene bruger i dagligdagen. Derfor ville det også have været rart, hvis der havde været en hvid farve med i sættet, men det er der desværre ikke. Resten af farveudvalget i 12’er-æsken er meget fornuftigt med både to blå og to grønne nuancer og en smuk lilla.

Colour Grip har en navnefelt, men desværre er der for få, der bruger det. Hvis du som forældre læser dette indlæg, så vil jeg råde dig til at finde en sprittus og skrive navn på dit barns blyanter og farveblyanter – uanset om der er et felt til det eller ej. Det sikrer i langt højere grad at materialerne kommer tilbage til det rigtige penalhus….

Stiften er er den næst-blødeste slags, og det er overordnet set en rigtig god farveblyant. Desværre er den også i den dyre ende, og det var en af grundene til at jeg som mor valgte boghandlerens eget mærke, Graphite Stylus, i stedet. De er nææææsten lige så gode og en hel del billigere – især når de er på tilbud, hvilket ofte sker ved skolestart.

GRAPHITE STYLUS (BOGHANDLERENS EGET MÆRKE)

Farveblyanterne er trekantede, har en god pigmentering og er gode til at blande.

De fås i pakker med 12, 24, 36 og 60 forskellige farver og nogle af nuancerne var meget nemme at supplere – i hvert fald i min nærmeste boghandel. Prisen er fornuftig – ikke blandt de allerbilligste, men heller ikke på niveau med Colour Grip, selvom de næsten matcher deres niveau.

Målgruppen er helt klart familier og ikke skoler, men du kan jo altid samle farveblyanterne i et krus eller en tom dåse, hvis du vil have dem i klassen…. Det kan også være at du kan få en lidt bedre pris, hvis du køber mange pakker – min boghandler er i alt fald rigtig fornuftig at snakke med, når man skal købe ind i større mængde.

Boghandleren sælger også nogle af nuancerne i “løs vægt”, så du kan supplere, hvis en farve bliver slidt op eller bliver væk. Det synes jeg er en stor fordel, men jeg ved ikke om det kun gælder de 12 nuancer jeg så fremme, eller om man kan bestille de andre farver enkeltvis.

 

NIMO – BILKAS BILLIGE FARVEBLYANTER

I Bilka fandt jeg denne lille pakke med farveblyanter, og de var svære at stå for. De var meget billige, men det er viskelæderet der vandt 2.pladsen i min viskelædertest også, så pris og kvalitet hænger ikke altid sammen.

Blyanterne er 6-kantede, som har den fordel fremfor runde, at de ikke så nemt triller ned fra bordet. De fås kun i en 24styks-pakke – i alt fald i “min” Bilka.

Men som du måske kan regne ud allerede ved at se på billedet her, er de ikke så gode. Du kan se at træet både på den røde og den pink farveblyant er splintret nede ved spidsen.

Deres farveafsmitning er også absolut testens ringeste og de blander elendigt. Fordi de er så dårligt pigmenterede, skal der trykkes hårdt bare at få en smule kulør ud af dem. De glider dårligt på papiret og blander forfærdeligt!

Farveblyanterne fra Bilka er meget billige – testens billigste – men de er heller ikke meget værd.

FABER-CASTELL WATERCOLOUR

Faber-Castell har endnu en kandidat med her i testen: deres watercolour-udgave, som en af mine elever havde i sit penalhus – og som hun var sød at låne mig en weekend 🙂 Jeg lånte kun nogle få farver – det er derfor ikke alle farvecirklerne er udfyldt…

Farveblyanterne er 6kantede og vandopløselige, som navnet siger. De er væsentlig sværere at finde, men det gør ikke så meget, for de scorer ikke så godt i testen.

Jeg har fundet dem en anelse billigere end Graphit Stylus, men de præsterer heller ikke så godt som dem, som du kan se i tabellen nederst i dette indlæg.

SENSE

Jeg har testet et billigt mærker mere – Sense som ind imellem kan købes som en spotvare i Netto.

Æsken jeg har testet rummer 15 nuancer, men jeg har også set dem i 12. 24 og 40styks pakker.

Farverne er afgjort bedre en Bilkas billige, men heller ikke nogle, jeg vil anbefale. Både pigmentering, blandbarhed og brugeroplevelse er under middel.

Det er nu blevet tid til et samlet overblik over denne del af testen:

Er du en af de voksne der er faldet for de fine voksenmalerbøger? Eller tegner du dine egne farveblyantstegninger? Eller skal du give gave til en kreativ teenager, vil du have glæde af at læse næste del af min test, hvor jeg vil teste 4 forskellige farveblyanter i topkvalitet.

Hav en dejlig kreativ dag.

De bedste hilsner

 

Print Friendly, PDF & Email

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Verified by MonsterInsights