Spring til indhold

Det vigtigste tegneredskab

Hvis jeg kun havde et meget meget lille budget og INGENTING i mit billedkunst-lokale – hvad ville jeg så købe? 

Som det allerførste ville jeg købe blyanter – helst i flere hårdhedsgrader – f.eks. 2H, HB, 2B og 6B. De første 3 slags har jeg oven i købet fundet virkelig billigt hos Lyreco. 6B-blyanterne er lidt dyrere, men kig dig godt for – der er STORE prisforskelle. Nogle gange hænger det sammen med kvaliteten, men langt fra altid.

Så ville jeg selvfølgelig købe Lær at tegne med blyanter – som er et grundigt og sjovt forløb, der kan gennemføres allerede fra 2.klasse. Efter en kort historisk gennemgang og nogle øvelser, maler børnene nogle fine klovnefisk-billeder – dels ud fra de tegneguides, der er i hæftet, dels efter fantasien og referencebilleder, de finder på nettet.

Nå ja, så ville jeg også købe et par gode viskelædere. Desværre er det gode billige fra Søstrene Grene vist udgået, men jeg har købt det udvalg de havde, da jeg sidst var der – dem vil jeg teste for dig. 

Jeg foretrækker at lade eleverne tegne på kopikarton – det holder til lidt mere, når jeg beder dem om at gennemarbejde deres tegninger. (Kopikarton har jeg også fundet billigst hos Lyreco). Og her skal jeg lige huske at fortælle, at min blog er 100% sponsereret af mig selv – jeg får ikke en øre for at henvise til firmaerne – jeg gør det kun for at spare din tid.)

I forløbet har eleverne også lært at fremstille en tegnestub selv – det er et fantastisk tegneredskab, og det kan fremstilles for ganske få øre – du kan se hvordan i hæftet.

Jeg bruger næsten altid blyantsforløbet i 2. klasse. I år har jeg 2 af dem, og det er der kommet mange skønne billeder ud af – jeg glæder mig meget til at få dem udstillet!

Kreative hilsner

 

Print Friendly, PDF & Email

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Verified by MonsterInsights