Spring til indhold

Fisk og blyanter – billedkunst i 3.klasse

For en tid siden skrev jeg om blyantsemnet som børnene i 2. og 3.klasse var i gang med. 

Efter en introduktion til blyantens historie, forskellige hårdhedsgrader mm,. går børnene i gang med at tegne deres fiskebilleder. Jeg har tegneguides til klovnefisk set fra 3 forskellige vinkler, men der kommer hurtigt gang i børnenes fantasi, og vi må i gang med at søge efter referencebilleder til søheste, synkende skibe, hajer og andet godt.

Billederne er blevet færdige og hænger nu til udstilling på skolen, men jeg vil meget gerne give dig et lille blik af udstillingen. Jeg synes børnene har gjort det så godt.

Før jeg kom på seminariet tegnede jeg et par enkelte tegninger. Jeg kan særligt huske en af dem – især fordi mine svigerforældre fik indrammet den.

Jeg var vældig stolt af den, men når jeg kigger på den i dag kan jeg ikke lade være med at tænke på, hvor meget bedre den var blevet, hvis jeg havde fået en tilsvarende undervisning i skolen.

Jeg vidste intet om blyanters forskellige hårdhedsgrader og forskellige udtryk. Jeg anede ikke hvad en tegnestub var og hvordan man brugte den …. for slet ikke at tale om, hvor let, hurtigt og billigt det er at lave sin egen.

Ved at undervise børnene i blyantstegning giver vi dem derfor en gave for livet. For ganske få kroner kan man få en god tegneblyant og komme i gang med at lave smukke detaljerede tegninger med fin kontrast. 

Så frem med blyanterne her i det nye år.

Varme hilsner

PS Du kan finde hjælp til at lave et blyantstegningsforløb i mit inspirationshæfte.

Print Friendly, PDF & Email

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Verified by MonsterInsights