Spring til indhold

Tematisk grafik

Hvis du har fulgt min blog gennem det sidste halve års tid, ved du, at jeg er blevet ret begejstret for gel-tryk.

Jeg er så begejstret for hvor alsidigt et medium det er. Jeg har både lavet helt enkle legende og undersøgende tryk og fine detaljerede monotypier, hvor udtrykket ikke bliver bremset af en svær teknik.

Et eksempel på det sidste er trykkene i dette indlæg.

Temaet for trykkene er HVERDAG, men jeg kunne have valgt mange andre …

Vi har lavet en fælles brainstorm om alle de ting i hverdagen vi bare tager for givet, men som er med til at sætte rammerne for vores privilegerede liv.

På nogle måder minder det om den snak der ofte kommer når jeg arbejder med temaet “Et rigt menneske”. Jeg tror på at det er vigtigt at vi bliver opmærksomme og taknemmelige for det (uperfekte med dejlige) liv vi har, og det er nok det, der er blevet afspejlet i temaerne …

Første tryk eleverne lavede skulle være i sort/hvid som traditionelle grafik. Det er tryk derfra jeg viser dig i dag – de farverige vil jeg gerne vise frem en anden dag.

Trykkene er lavet med akrylmaling – det er det, jeg har bedst erfaringer med. Det er også hurtigere at rydde op efter end sværte. I det hele taget er gel-tryk lettere at arbejde med end linoleumstryk – og så kræver det ingen plastre…

Indrømmet – gel-pladerne er ret dyre i indkøb, men det er det jo heldigvis en engangs-investering. Du kan evt. nøjes med at købe et halvt klassesæt ad gangen. 

Jeg har købt pladerne, der er omkring 20x25cm, men man kan få en kasse med 12 plader der er 15×15 cm for en fornuftig pris. Der er også flere CFUer, der har købt klassesæt man kan låne... selvom der desværre ofte er lang ventetid.

Derudover har du naturligvis brug for valser, men de findes heldigvis i mange billedkunstlokaler.

Jeg håber, at jeg har inspireret dig – gel-tryk fortjener meget mere opmærksomhed.

Kreative hilsner

 

 

Print Friendly, PDF & Email

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Verified by MonsterInsights