Spring til indhold

Surrealistisk analog fotomanipulation

Måske har set billeder som dette på nettet … Et fotografi, der i forgrunden har en hånd, der holder et stykke papir. På papiret er en tegning af noget, der på en måde KUNNE have været det, som papiret dækkede for …. 

Tegningerne indeholder dog altid elementer af “noget drømme-skørt”, som er den måde jeg synes er lettest at forklare surrealisme på. Du ved … når man ligger og halvdrømmer – så kan alt ske. Du kan flyve med vinden eller ride på en grønstribet flyvende zebra.

Billederne er inspireret af Ben Heines fantastiske værker fra hans serie: Pencil vs. camera. 

Lige for tiden bruger jeg forløbet som online-undervisning for nogle af mine valgfagselever, men tegningerne her er lavet af elever fra 5.klasse.

Vi indledte med at se på Ben Heines værker, som blev efterfulgt at en snak om surrealisme, hvor vi så Dalis smeltende ure og Magrittes himmeløje og flere andre værker.

Derefter valgte eleverne baggrundsbilleder. Det ville naturligvis have været godt, hvis de havde brugt deres egne billeder, men ved at bruge billeder fra nettet blev der større diversitet i motiverne (og samtidig fik vi en snak om copyrights og hvor man kan finde og bruge “lovlige” billeder fra).

Det er bedst, hvis eleverne på forhånd har arbejdet med blyantstegning, så de ved noget om de forskellige hårdheder, kontrast etc. – men ellers har du muligheden for at introducere dem til det i forløbet også.

Forløbet her har jeg endnu ikke lavet som et inspirationshæfte, men det er med, når jeg holder mine kurser for valgfags-lærere. 

Først ser vi på alle reglerne i forbindelse med prøverne – regler, undervisningsbeskrivelse, udstilling osv.

Bagefter arbejder vi med tre forløb egnet til de store elever (som altså også godt kan være en 5. eller 6.klasse)… Se mere om kurset her (her finder du også siden, hvor du kan tilmelde dig)

De bedste hilsener

Print Friendly, PDF & Email

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: