Spring til indhold

Spørgsmål til lærerkalenderen – del 2


Jeg har fået et par spørgsmål til lærerkalenderen, som jeg gerne vil svare på her. For at indlægget ikke skal blive for langt, deler jeg det i to dele:

  1. Hvordan sætter man kalenderen sammen (indlægget i går)
  2. Mon det går at printe på vores gamle printer? (indlæg i dag)
  3. Får man overhovedet brug for alle de ekstraark?(indlæg i dag)

Hvis du ikke fik læst indlægget i går, kan du se det ved at klikke på linket. Der er også en lille video, der viser de forskellige muligheder for at samle kalenderen.

 

Mon det går at printe på vores gamle printer?

Jeg har printet sider både på min egen blæk-printer og på skolens godt slidte laserprinter. 

Når jeg printer på skolens printer har jeg ingen problemer (-altså når der ikke er stop af tekniske årsager). Jeg bruger bare almindeligt kopipapir, og det har fungeret fint for både mig og mine kollegaer.

Når jeg printer hjemme trænger blækket rigelig meget igennem siden, så man kan se lidt af bagsiden, når man bruger almindeligt kopipapir.

Nogle har fremhævet at de foretrækker at printe på lidt tykkere papir, og det giver helt sikkert en lækker følelse. Jeg printer nogle gange på 100g papir i billedkunst, og det føles helt sikkert mere luksuriøst.

Hvis man bruger en ring-kalender som jeg, skal man dog være opmærksom på, at siderne så fylder lidt mere i mappen. 

Får man overhovedet brug for alle de ekstraark?

Når du kigger ind på præsentations-siden, kan du se, at jeg har lavet virkelig mange ekstra-ark. Får du brug for dem alle? Sikkert ikke, men vi er forskellige, så derfor har vi brug for forskellige ekstrasider.

For det første skal du vælge om din kalender KUN er til skolebrug. Så har du nok ikke brug for f.eks. ønskelisten. Jeg har lavet den, fordi det nogle gange er f.eks. midt i hverdagen (eller i spisepausen) at jeg kommer på et ønske, og jeg bare har så svært ved at komme på noget, når svigermor spørger om mine ønsker i november… Jeg er helt med på at det er et luksus-problem, men når det nu kan løses ved et enkelt kopiark…

Måske bruger du også Facebook og aula til at holde øje med fødselsdage, men ikke alle har jo en FB-konto… Derfor fødselsdagsarket. Du kan også bruge et til din klasses fødselsdage, hvis du gerne vil være forberedt fra morgenen, når du møder fødselsdagsbarnet på gangen.

Det er heller ikke alle, der har brug for budget-arkene, men for dem, der styrer en fagkonto/klassekasse, er de en stor hjælp – slut med et løst ark i tasken eller en fil, det tager lang tid at åbne, når man har købt en pakke tusser.

Hvis du elsker at lave bullet journals, vil du glæde dig over muligheden for at få prik-papir. Hvis det ikke siger dig noget, vil du måske foretrække det linjerede papir og aldrig printe et eneste af prik-arkene.

Hvis du arbejder på en skole, hvor I skal notere mødetid, har du måske brug for tidsopgørelsen – gør du ikke (og har du ingen timepuljer, du selv skal holde øje med), er det ark overflødigt for dig.

Jeg har lavet ark til at lave årsplaner, men måske foretrækker du at lave dem direkte i MinUddannelse eller hvad I nu bruger hos jer… Jeg har lavet planerne, fordi jeg ved, at nogle foretrækker at skrive dem i hånden først, fordi de føler, at det giver mest overblik. – Men har du tænkt over, at du kan printe planen og sætte den direkte ind i din lærerkalender i stedet for at have den som et løst ark.

Vi har også alle brug for x-lister – og sikkert mange af dem. Jeg har lavet en redigerbar liste, som du kan skrive elev-navnene ind i. Det kunne man også gøre uden kalenderen, men den kæmpe store fordel er, at du kan holde alle dine ark samlet. Jeg plejede at bruge et digitalt ark til at holde styr på klassens afleveringer, men jeg har konstateret, at det er MEGET hurtigere lige at hive sin kalender op af tasken end at skulle have computer/iPad frem, logge ind og finde listen, for at notere.

Så er der også den smarte seddel til forældremøder. Jeg synes i alt fald at det er svært at huske, når jeg på et lærermøde i august får at vide at jeg skal huske at invitere SSP-medarbejderen eller læsevejlederen til klassens andet forældremøde, som måske først er i marts. Jeg kunne selvfølgelig skrive det op et andet sted, men nu er ALT bare samlet!

Så nej, du får sikkert ikke brug for det hele, men en del af arkene kan gøre din hverdag lettere.

Hvis du ikke har hørt om FruBs lærerkalender før, kan du se en præsentation her:

 

Hvis du synes der mangler en bestemt slags ark, så skriv dit ønske til mig – det er min ambition, at det skal blive Danmarks bedste lærerkalender, så der kan du hjælpe.

Her kan du læse mere om kalenderen

Links til køb:

BASIS-KALENDER A5 LUKSUSKALENDER A5 – UDSOLGT BASIS-KALENDER A4 LUKSUSKALENDER A4 – UDSOLGT

 

De bedste hilsener

Tak for enhver omtale af min lærerkalender – enten på lærerværelset eller de sociale medier.
Et større salg hjælper med at holde prisen nede.

 

Print Friendly, PDF & Email

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: