Spring til indhold

Hvorfor i alverden skal man bruge tid på at printe sin egen kalender?

I FruBilledkunst lærerkalender har du både dato og skema

Lad mig spørge på en anden måde: Hvordan laver du dine forberedelsesnoter?

Bruger du en trykt kalender? Så skal du skrive dit skema ind hver eneste uge – hele året! – Eller også er du nødt til at huske dit skema udenad (og det går fint her i april, men absolut ikke i august)!

For mange år siden lavede jeg også min egen kalender ved at skrive mit skema ind på et ark og så printe det – men så manglede jeg datoer. Dem skrev jeg selv ind – men har adskillige gange lige glemt, at der kom Kristihimmelfarts-ferie i den ene uge …

Når du køber lærerkalenderen får du en redigerbar fil, hvor du kan skrive dit eget skema og ringetiderne ind på en af ugesiderne – og straks er det kopieret til samtlige skoledage. Det tager max 10 minutter.

Ringbind, spiralbinder, planner-mappe eller disc-binding – valget er dit!

Når du har skrevet dit skema ind, skal du beslutte dig for om kalenderen skal være A5 eller A4. Det er den samme fil du bruger – du skal bare rette det til i printningen.

Bagefter skal du beslutte hvordan den skal samles – og her er der rigtig mange muligheder. Her er en video jeg lavede for 2 år siden, men princippet er det samme.

 • Spiral-indbinding (starter omkring ½ minut inde i videoen).
  En billig metode, hvis din skole har en spiral-binder-maskine! Her viser jeg også et godt trick til hvordan man sætter papirer ind UDEN at skulle have alle papirerne ud af spiralen. Det trick kan du måske også bruge til andre hæfter du samler med spiral.
 • Disc-bound (spring hen til 3:27).
  Her skal du bruge en speciel hulmaskine og nogle små knappe-lignende skiver. De er lidt dyre, men det er et dejligt system. Mine discs og hulmaskine er af mærket Happy Planner (som bl.a. fås hos Hobbyboden.dk …. For en god ordens skyld: jeg får ikke en øre for at henvise, og jeg kender dem kun fra nettet og det jeg selv har købt hos dem). Disc-bound kan bruges til både A5 og A4 kalendere. Du skal bruge 8 discs til en A5 og 11 til en A4. . Happy planner kommer i helt deres egne størrelser!

Fotoet af sidste års kalender

 • Kalendermappe (starter omkring 7:34).
  Jeg har tidligere brugt disc-bound-løsningen, og det er stadig min mands favorit, men nu bruger jeg en kalendermappe i stedet. Jeg startede med den smukke guldkalender du ser i filmen til 200-250kr. Du kan købe en tilsvarende hos bl.a. cchobby/grafical – Det er samme mærke alle steder, og der er fire forskellige farver- og igen: henvisningerne er kun for din skyld – jeg sætter en ære i at holde min blog reklamefri.
 • I løbet af året fik jeg lyst til at have mere i min kalender, og derfor skiftede jeg til en kalendermappe fra Kikki K, som jeg købte brugt af en nordmand. Den har ringe med en diameter på 30mm – altså ½ cm større end “guldkalenderen”.
 • Du kan bruge andre A5-kalendere i forskellig prislag: Filofax, Mayland, Panduro, Carpe Diem , Kikki K, CraftEmotion, Mulberry, Aura Estelle). Du kan også bruge en mappe fra Heidi Swapp, selvom den kun har 4 ringe.Du kan ofte også finde brugte filofax og mulberry kalendermapper- selvom sidstnævnte aldrig bliver billig. HUSK dog at søge efter A5 – der er rigtig mange i Personal-størrelsen (PP/Personal Planner).
 • Du kan klippe hullerne med en helt almindelig hul-maskine – se teknikken i videoen.
  Hvis du vil have en mappe til din A4-kalender, har Filofax faktisk også modeller i den størrelse – men de er lidt pebrede i prisen. Du kan også søge efter en “konferencemappe med ringe i A4” – da jeg gjorde det, kom der bl.a. denne fra grafical frem.
 • Almindeligt ringbind – ikke vist i videoen
  Du kan også bruge et almindeligt ringbind. 4 ringe holder siderne bedre fast end 2. Man kan faktisk også få A5mapper med 4 ringe – se et eksempel herVælg en smuk mappe eller måske en, hvor du selv kan sætte et billede ind som forside.

Der er flere fordele ved at samle sin egen kalender fremfor at købe en trykt – mere om det en af dagene.

Har du andre spørgsmål eller forbehold, så skriv endelig til mig!

De bedste hilsener

PS  – Der er endnu et par dage med nedsat pris på kalenderen. Tak for enhver omtale af min lærerkalender – enten på lærerværelset eller de sociale medier.

 

Print Friendly, PDF & Email

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Verified by MonsterInsights