Spring til indhold

Sådan kommer du nemt i gang med billedmanipulation i din undervisning

Kom til frokost med et egern i skolen, rid på en bevinget hest, kør i Farrari med en løve – alt er muligt med fotomanipulation. Her har vi tilmed en smuk kunstnerisk version, hvor foto er blandet med tegning inspireret af Ben Heines skønne værker.

Og det bedste er, at det er relativt nemt at arbejde med!

Jeg har arbejdet med forløbet på to forskellige klassetrin – først en 5.klasse … og ja, de har kun 45 minutter om ugen, og derefter et par valghold, der skulle arbejde hjemme på grund af corona. 

Jeg har derfor lavet en grundig trin-for-trin-vejledning, som gør hele arbejdsprocessen overskuelig.

Mine elever har arbejdet med Google Slides, men jeg har også lavet en vejledning til jer PowerPoint-brugere.

Ud over computeradgang skal der kun bruges en telefon til at tage billederne. Af tidshensyn fotograferede jeg for min 5.klasse, men valgholdet brugte deres egne telefoner.

Ud over at det er et sjovt fotomanipulerings-forløb, giver det også eleverne en viden om  surrealismen – så der er hele to gode ting på én gang.

Du kan finde inspirationshæftetFantastiske filtre” til en billig pris hos BubbleMinds – enten med Personlig licens til dig selv, eller med skolelicens, så du kan dele med dine kollegaer på matriklen.

Rigtig god fornøjelse

PS – Jeg vil anbefale dig at se på min nye digitale logbog til billedkunst, hvis du ikke har gjort det tidligere – det har gjort logbogsprocessen SÅ meget mere effektiv.

Print Friendly, PDF & Email

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Verified by MonsterInsights