Spring til indhold

Mette og Jytte – Hvad giver mest mening?

Mette møder ind på skolen, finder sin lille lærerkalender frem og noterer mødetiden. Hun lægger kalenderen ned i tasken og finder sin forberedelsesmappe frem og tjekker hvad hun skal bruge til første time.

Så kommer hun i tanke om at ikke alle fik afleveret ugeopgaven. Hun leder i sin taske efter det papir, hun skrev navnene op på….

 

Mette er heldigvis i god tid, så hun har tid til en kop kaffe før timen. Hun møder sin gode kollega, der sprudlende fortæller om en god bog, hun lige har læst. Mette går hen til sin arbejdsplads og skriver titlen op på en gul sticky-note og gemmer den i lommen.

Til teammødet om eftermiddagen skal Mette planlægge forældremøde sammen med Jytte. Der var et eller andet vigtigt punkt, som ledelsen sagde skulle med på mødet, men de har begge glemt hvad det var. De leder i Aula efter beskeden – og de leder længe, for Aula er ikke så nem at søge i. Måske printede Mette papiret ud, så hun går hen til sin plads og kigger sin bunke igennem …

Mette sidder på kontor med Kirsten

Kirsten mødte nogenlunde samtidig med Mette. Da hun kom tog hun sin flotte FruB lærerkalender frem, noterede mødetiden, slog op på “3.A-fanebladet” og konstaterede hvem, der ikke havde afleveret den sidste stil, og lod sin kalender ligge fremme, mens hun henter sin kaffe.

Hun er også med i snakken om bogen, og går straks ind og slår op på “privat-fanebladet” og skriver titlen op på bogsiden.

Heldigvis for Mette og Jytte sidder Kirsten ved bordet ved siden af, da de begynder at brokke sig over det mødepunkt, de ikke kan finde.

 

Kirsten slår op på 3.A-fanebladet, hvor sedlen til forældremøder er. Her skrev hun punktet op, da det blev sendt ud, så det er hurtigt at finde. På bagsiden står der i øvrigt, hvem der er i forældrerådet, så hun kan skrive til Maltes mor, at de gerne må købe nogle nye bolde til klassen.

Hvad giver mest mening for dig?  

Du har sikkert laaaangt mere styr på dine papirer end Mette – men tænk nu, hvis du bare kunne have det hele samlet – i en flot og overskuelig mappe….

Her kan du læse mere om kalenderen

Links til køb:

BASIS-KALENDER A5 LUKSUSKALENDER A5 – UDSOLGT BASIS-KALENDER A4 LUKSUSKALENDER A4 – UDSOLGT

13 grunde til at sammensætte din egen kalender

Det er selvfølgelig lettere at gå hen til boghandleren for at købe en kalender, men der er så mange fordele ved at samle sin egen:

 1. Du får præcis de sider, du har brug for (du behøver jo ikke bære rundt på postnumrene til Grønland eller 4 siders verdenskort)
 2. Du får et overskueligt skema til at skrive ugens planlægning (tilpasset skoledagens 8 lektioner/4moduler)
 3. Du kan sætte planer ind for anderledes dage (f.eks. planen til idrætsdagen eller emne-ugen) 
 4. Du bestemmer selv, hvor meget du vil bære rundt på. Måske vælger du ugeplanlægningssiderne for 3 måneder og skifter dem efterhånden. Andre aftaler kan du notere på månedssiderne)
 5. Du har alle dine papirer samlet (Mere tid til en kop kaffe – mindre på at lede efter en seddel eller et dokument på din computer)
 6. Du har altid x-sedler ved hånden (Når du først en gang har indtastet elevnavnene er det slut med løse sedler over hvem der har fået udleveret hvilket bognummer/afleveret stil/ indsæt selv ______________ … Vi lærere har brug for utrolig mange x-sedler – du printer bare et par nye, når du får brug for det)
 7. Du har et sted at skrive oplysninger ned (Bog/filmtitler, punkter til forældremødet, ønsker, gruppedannelser, pladser i klassen etc)
 8. Du bestemmer selv rækkefølgen af dine papirer – og du kan ændre den, hvis du ombestemmer dig.
 9. Du får et godt overblik og kan hurtigt finde det du leder efter (du bestemmer jo selv hvilke faneblade du har – og får du brug for et ekstra, printer du det bare)
 10. Du har altid notatpapir med dig (uanset om du foretrækker linjeret, ternet eller prikket notatpapir. Når du har skrevet sedlen, kan du flytte den hen til den klasse, notatet drejer sig om)
 11. Du får en lang række ressourceark tilpasset lærergerningen (det sparer tid og giver overskuelighed)
 12. Du får du noget pænt at kigge på og et lille tankefuldt citat til hver uge … (Du kan personliggøre din forside og skifte den så ofte som du har lyst – det koster kun en laminering og måske et print.)
 13. Prisen. Hvis du skal købe en trykt kalender, koster den ofte mere – især hvis den er beregnet til lærere…

Her kan du læse mere om kalenderen

Links til køb:

BASIS-KALENDER A5 LUKSUSKALENDER A5 BASIS-KALENDER A4 LUKSUSKALENDER A4

Kreative hilsener

PS Kender du nogen, der også ville være glad for at få mere overblik over lærerhverdagen, så send denne mail videre. – Der er en knap længere nede …. Du risikerer at gøre en anden glad

Print Friendly, PDF & Email

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Verified by MonsterInsights