Spring til indhold

Hvordan får du begyndt din lektion effektivt?

Du kender det.

Klokken ringer og børnene kommer ind efter frikvarter. Med røde kinder og hovedet fyldt af frikvarterets leg og småkonflikter. Nogle børn har let ved hurtigt at omstille sig til timens emne, men andre har brug for lidt hjælp.

Der er derfor mange af os  “opfinder” en rutine til de første minutter af lektionen. I mine matematiktimer, bruger børnene 5-10 minutter i starten på at regne stille for sig selv. Det giver dem roen til at samle tankerne.

I billedkunst har jeg gennem de sidste mange år brugt træningsark som “opvarmning” i billedkunst. Nogle af dem kan du finde i mit tegnekursus, hvor jeg skriver mere om fordelene ved at bruge dem – hvoraf en af dem er, at det giver en fantastisk begyndelse på en lektion.

Men jeg har kun brugt dem i perioder af den simple grund, at jeg ikke har haft så mange. Men det har jeg bestemt mig til at gøre noget ved!

Derfor har jeg nu lavet et træningshæfte, der kan hjælpe dig med at få en god start på timen (og mange andre fordele). Jeg har gennem hele efteråret afprøvet forskellige opgavetyper af i mine klasser, og blevet klogere på, hvad der fungerer, og hvad der er lidt sværere at få til at “glide”. Opgaverne skal være lette at forstå, tilpas udfordrende og afvekslende. 

Men det er naturligvis ikke det eneste formål. Ud over at hjælpe læreren til en god start på timen, træner hæfterne også iagttagelse, formopfattelse og øje-hånd-koordination. What’s not to like?

Men jeg synes, at du selv skal have lov til at prøve det af. Derfor har jeg lavet et lille gratis demo-hæfte til dig, så du kan prøve opgave-typerne af. I demo-hæftet er der 3 siders opgaver og en side lærervejledning. Købeudgaven indeholder 12 siders opgaver og 4 siders lærervejledning.  

Mange siger, at jeg sælger mine hæfter for billigt, men jeg vil hellere nå længere ud og gøre forskel, end at sælge færre dyrere hæfter. Derfor har jeg besluttet at sælge træningshæfterne for kun 20kr (enkeltbruger-licens). Vil I gerne kunne dele på skolen (afdelingen), har jeg lavet en afdelingslicens til 80kr. ex. moms.

Du kan læse mere om hæfterne her. Der er også links til Bubbleminds og Saxo, hvor du kan hente dit hæfte. 

Hvis du vil læse mere om licenstyperne og hvilke rettigheder de giver, kan du finde det her:

Jeg håber du vil blive lige så glad for at bruge dem, som jeg er. Det er planen, at der skal udkomme nye træningshæfter i februar og marts, så du (og jeg) ikke løber tør for opgaver.

Kreative hilsener

PS – har du et godt tip til at samle koncentrationen i begyndelsen af timerne? …. eller et godt træningstip? Så skriv gerne en kommentar.

PPS

Husk at du kan være med til en hel dag med fokus på billedkunst ved at tilmelde dig et af mine kurser, der holdes i København og Herning.

Læs mere ved at klikke på billedet.

 

Print Friendly, PDF & Email

1 tanke om “Hvordan får du begyndt din lektion effektivt?”

  1. Pingback: Hvordan holder du dig i form? | FruBilledkunst

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Verified by MonsterInsights