Spring til indhold

Årsudstilling – del 2

I mit sidste indlæg skrev jeg om de udstillingsvægge jeg har fundet – og er ret begejstret for!

Jeg (og de fleste af eleverne) var ærgerlige over at prøven blev aflyst, men vi lavede en udstilling til skolefestean. Det var skønt at se, hvordan folk stoppede op og var meget imponerede over elevernes værker. 

Eleverne havde sat en lille tekst ved deres værker – næste gang tænker jeg, at vi skal have forberedt dem i bedre tid. Heldigvis monterer vi altid værkerne i løbet af året, så det var lige til at gå til!

I mit sidste indlæg skrev jeg kort om de temaer, vi har arbejdet med – fortsættelsen følger her:

Store problemer og tryllestøv

Hvis du fik en håndfyld tryllestøv, der kunne udrydde ét problem i verden – hvad skulle det så være? Det var indgangs-sætningen til et spændende to-delt forløb.

Først har eleverne malet et billede af problemet. Jeg behøver sandsynligvis ikke nævne, hvilket problem eleven herover har arbejdet med, vel? I logbogen, som ligger fremme på bordet, kan du ane nogle af hendes kompositions- og farveeksperimenter.

Til dette forløb kunne eleverne vælge mellem blyant, neocolor, akvarel og akrylmaling. Det kom der virkelig mange stærke billeder ud af.

Anden del handlede om tryllepulveret. Det skal selvfølgelig være i en krukke. Som teknik-træning lavede eleverne sjove lerposer – dekoreret helt efter egen lyst. Bagefter konstruerede de en skabelon til at lave en krukke i plademetoden.

Desværre gik sikringen under glasurbrændingen, så krukkerne nåede ikke at blive færdige til udstillingen – men jeg vil vise dig dem i et senere blogindlæg.

Gel-tryk – Tema: Hverdag

Det sidste store forløb har handlet om grafik. I første omgang eksperimenterede eleverne og fik en masse erfaringer. Bagefter fik de til opgave at lave deres tryk om til “et værk”.

Den tematiske udfordring var at lave et tryk med temaet HVERDAG – altså noget af alt det, som vi måske ikke bemærker, men som er med til at danne rammerne om vores hverdag. Kanden på fotografiet herover er et billede fra det forløb.

– Jeg regner med at der kommer et par inspirationshæfter om gel-tryk i løbet af sensommeren / efteråret. Det er en FANTASTISK og alsidig måde at arbejde med grafik på!

Fotografi

Vi har også arbejdet med fotografi, og flere at eleverne valgte at udstille nogle af deres bedste billeder. Det er nemt at lave tematiske fotoemner, og vi har nået et par stykker – bl.a. EFTERÅR.

Valgfagstiden er ved at rinde ud for disse to dejlige hold – jeg kommer til at savne dem, men glæder mig også til at få en masse nye valgfagselever. Det er fantastisk at se, hvordan de udvikler sig gennem de to år!

Tak fordi du har set med – jeg håber det har kunnet inspirere dig til spændende projekter med dine valgfagselever.

De bedste hilsner

PS – HUSK at du GRATIS kan hente opdaterede udgaver af dine inspirationshæfter hos BubbleMinds (Hent dem på din hylde – ikke via det gamle link, der refererer til den tidligere udgave).

Print Friendly, PDF & Email

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Verified by MonsterInsights