Spring til indhold

Antilopejagt for børn

5.klasse tegnede før ferien fine antiloper og vi startede skoleåret med at skulle farvelægge dem.

Vi bruger Neocolor II, som børnene har arbejdet med mange gange før. De er fantastiske at arbejde med – pigmentrige og gode at blande!

Inden vi gik i gang, havde jeg givet klassen et oplæg om nabofarve-skalaer. Undervejs noterede de i deres “egen bog” – jeg synes, det hjælper dem til at huske gennemgangen endnu bedre.

Jeg opfordrede dem til at vælge en koloristisk udgave af antilopen, men gav rum for at man også kunne vælge en naturalistisk farveholdning.

Kudu-antilopen er forskellige nuancer af brun og creme-farvet, så derfor kræver det meget farveblanding at få billedet til at fungere – altså er det ikke noget for dem, der gerne vil være færdige i en fart!

Det fantastiske ved at vælge en fast farveskala (her naboskalaerne) er, at man får farveharmonien foræret – billedet bliver “automatisk” behageligt at se på, og kommer ikke til at lige “et tivolishow” af farver.

Børnene fik også lov til at vælge om der skulle være én eller flere dyr på billedet. Lige nu har de fleste kun et dyr, men der kommer nogle gange flere til, når der skal tages stilling til baggrunden.

Undervejs har vi også talt en hel del om hvordan farver fungerer. Hvilken er f.eks. den mørkeste af grøn-blå-lilla-skalaen – og hvordan man man bruge farverne til at  trække nogle områder frem (f.eks. halsen) og skubbe andre tilbage (kroppen)?

Jeg forventer, at de fleste bliver færdige med deres billeder i denne uge, og jeg snart kan vise de færdige billeder frem – Jeg tror de bliver rigtig vellykkede!

Men jeg vedhæfter lige et par “undervejs-billeder” mere – jeg synes selv, at det er rigtig interessant at se glimt fra processen.

Hav en dejlig kreativ uge.

 

 

Print Friendly, PDF & Email

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: