Spring til indhold

Lino-snirkelkrukker

www.FruBilledkunst.dk - lino crazy coil potsFor kort tid siden bragte jeg nogle billeder af det jeg har kaldt Lino-snirkelkrukker.

Her er lidt flere billeder fra processen.

www.FruBilledkunst.dk - lino crazy coil pots
Vi begyndte med at skære lerplader på min fantastiske ler-maskine, som jeg har fået skolens sløjdlærer til at bygge til mig for nogle år siden 🙂 Man kunne alternativt have rullet lerplader ud med en kagerulle (gerne med en pind i hver side, til at styre tykkelsen), men denne “maskine” gør det bare meget hurtigere og mere jævnt end skolebørn ofte formår.
Derefter trykkede børnene deres linoleumsplader ned i leret, og trak forsigtigt ler-pladen af.

www.FruBilledkunst.dk - lino crazy coil potsBagefter skar børnene det overskydende ler af. Nogle af kanterne blev brugt til at trykke bogstav-firkanter på. – Og så blev der ellers fyldt op med snirkler, kugler, små figurer mm.

www.FruBilledkunst.dk - lino crazy coil potsKlassen har tidligere lavet almindelige snirkelkrukker, så de var helt med på teknikken, hvilket gav ekstra tid og frihed til at lege med mulighederne.

Jeg opfordrer altid børnene til at “stjæle” idéer fra hinanden, og “opdrager” dem til, at det er en ære, når andre synes, at en idé er så god, at de har lyst til at bruge den. Det fungerer faktisk meget godt.www.frubilledkunst.dk - lino crazy potsVi har brugt samme lertype som sidst, og krukkerne er tørret uden plast over.

www.FruBilledkunst.dk - lino crazy coil pots

De øverste proces-collager er lavet med app’en PicCollage, og de nederste billeder med Fuzel.www.FruBilledkunst.dk - lino crazy coil pots

Print Friendly, PDF & Email

7 tanker om “Lino-snirkelkrukker”

  1. Hej Rikke
   Omkring ½ cm.
   Du må meget gerne sende fotos, hvis du arbejder med idéen – det er længe siden jeg har gjort det sidst 🙂
   God arbejdslyst
   FruBilledkunst / Tina

  2. Hej Rikke
   Jeg er bange for at jeg måske er kommet til at overse dit spørgsmål… 😊 Pladerne er omkring 0,5 cm tykke.
   De bedste hilsner Tina

 1. Har lige “fundet” din side og sikke en dejlig en af slagsen. – Ved du om det kan lade sig gøre at bruge selvhærdende ler. Vi har desværre ingen ovn til at brænde i, men jeg er fuldstændig vild med ideen.
  Mette

  1. Kære Mette
   Velkommen her 🙂
   Jeg har ikke meget erfaring med selvhærdende ler – men hvis det ikke krummer for meget, er det da et forsøg værd. Jeg vil meget gerne høre, hvordan det går 🙂
   Med venlig hilsen FruBilledkunst/Tina

 2. Very lovely work! 🙂 Can you share more on how the clay cutting machine was built? What thickness of the wood slats did you find to work best? ..and what allows them to pivot and move? Thank you so much!!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Verified by MonsterInsights