Spring til indhold

Snirkelkrukker – nu med glasur

Coil pots with glaze - www.FruBilledkunst.dk

Coil pots with glaze - www.FruBilledkunst.dkHer kommer den opfølgningen på snirkelkrukkerne. Har du aldrig prøvet at lave en snirkelkrukke – så få fat i noget ler. Det er super sjovt! På linket kan du finde fremgangsmåden. Jeg har prøvet forløbet med både en 2.klasse og en 5.klasse, og her er lidt billeder fra begge klasser.

Johann anbefalede mig at købe penselglasur, så jeg valgte en god håndfuld farver samt en “festival”, der ligner krymmel på en lagkage.  På emballagen står der, at 1 lag giver en transparent farve og  2-3 lag giver en dækkende kulør.

Desuden har jeg “arvet” noget pulver til at blande en blank glasur.www.FruBilledkunst.dk - coil pots with glaze

Jeg stillede bøtterne rundt omkring i lokalet med 4-5 pensler ved hver. Børnene gik rundt fra sted til sted, og malede de farver de ønskede.

Jeg anbefalede børnene at overveje deres farvevalg. Det kunne f.eks. være at:

 • kun at male en bestemt slags former (f.eks. alle kuglerne eller snirklerne …)
 • begrænse farvevalget til 1 eller 2 farver

www.FruBilledkunst.dk - coil pots 5th grade

www.FruBilledkunst.dk - Snirkelkrukker med glasur 5kl (1)… men børnene havde helt frit valg. Vi talte om, at vi som personer også har et forskelligt forhold til farver – nogle elsker farvestrålende tøj, mens andre foretrækker at klæde sig i en nuance ad gangen.

Coil pots with glazeEt par af børnene fra 5.klasse havde valgt at bygge deres navn ind i krukkerne: Anders og Nikolaj, der har initialerne NHH:

coil pots with names - www.FruBilledkunst.dkJeg takker for idéen … jeg tror bestemt, at jeg vil bruge den til andre klasser!Coil pots with glaze - www.FruBilledkunst.dkJeg kan se, at der har været mange på bloggen for at læse om snirkelkrukker – Har I nogle erfaringer, I vil dele?

Print Friendly, PDF & Email

11 tanker om “Snirkelkrukker – nu med glasur”

 1. Jeg har nu forsøgt mig sammen med 2. klasse. De er blevet så fine!

  De er pt. i ovnen;-) og så må vi se, hvordan de er blevet.

  Jeg kunne godt tænke mig at glasere dem med transparent glasur, men jeg er i tvivl om, hvilken slags glasur jeg skal bruge??

  1. Kære Henriette
   Dejligt de er blevet gode. Jeg bliver så begejstret over de mange muligheder hver gang jeg laver krukkerne med en klasse.

   Jeg er desværre ikke så glasur-klog endnu, så der kan jeg ikke hjælpe …. Måske nogle af mine søde læsere kan komme med et bud… 🙂

 2. Fine krukker! Jeg blev så inspireret da jeg så dem, at jeg nu er ved at lave dem med en 6.klasse. Jeg vil blot høre, hvor længe du brændte krukkerne og ved hvilken temperatur?
  Tilde.

  1. Tak Tilde.

   Johann har programmeret ovnen for mig. Der vil helt sikkert være læsere, der er mere kyndige end mig… I kan evt. supplere…

   Program 1 – forglødning:
   80 gr – 200 gr stigning – 30 min udligning – 100 gr – toptemp.: 960gr – 0 minutter – derefter 700 gr

   Program 2 – glasurbrænding:
   100 gr – 200 gr stigning – 0 min udligning – 150gr – toptemp.:1020gr – holdes 30 min. – 700 gr.

   Håber du kan bruge det til noget.
   Vh Tina/FruBilledkunst

   1. Tilde Fogh Vindelev

    Hej igen.
    Mine elever fik i øvrigt lavet nogle fine snirkelkrukker(billeder kan sendes) og succesen skal snarest gentages:)

    Mvh Tilde.

    1. Kære Tilde.
     Det lyder godt! Jeg har også lige lavet en ekstra gang snirkelkrukker med en ny klasse – det er altså det sjoveste lerprojekt, jeg nogensinde har lavet. Jeg vil meget gerne se billederne! 🙂
     Vh FruBilledkunst / Tina

 3. Jeg er stor fan af alle dine ideer, og jeg har også kastet mig over snirkelkrukkerne med mine specialskoleelever. Når krukkerne er færdige sender jeg nogle billeder til dig. Jeg har tænkt mig at bruge begittefarver til de elever der vil have flere farver og alm glasur til dem der vil have en ensfarvet krukke. Jeg tror jeg vil anbefale det sidste fordi jeg synes der er dekoration nok i selve udformningen.
  Vh Bodil

  1. Kære Bodil
   Jeg glæder mig allerede til at se billederne. Som sagt er jeg ret ny i glasurens verden… Vil du skrive hvilken “almindelig glasur” du bruger. Blander du op fra pulver og tjekker med flydetal osv.?
   Vh Tina

   1. Jeg køber glasurer i pulverform hos Sorring lervarefabrik som jeg selv blander op med vand. Jeg sjusser mig lidt frem til tykkelsen, prøver evt på et stykke brændt ler for at se om det passer. Laget skal helst være 2-3 mm tykt.
    Vh Bodil

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Verified by MonsterInsights