Spring til indhold

Snirkelkrukker fortsat

imageSå er krukkerne kommet ud af ovnen. Jeg var meget spændt, da jeg løftede dem ud. Da allerfleste holdt perfekt – kun to var ikke helt perfekte. De skilte begge omkring første ring – på den ene gik bunden fra, og den anden delte sig efter første ring.

Johann har dog forsikret mig om, at det ikke gør noget, når der skal glasur på – de kan “limes” sammen med lidt glasur, og når de bliver brændt, vil glasuren smelte, så det bliver stærkt.imageJeg har også spurgt på skolekom-konferencen om der var et “officielt” dansk navn til crazy coil pots, men på trods af, at rigtig mange har læst indlægget, er der ikke kommet spor respons …FruBilledkunst crazy coil potJeg har fået to gode forslag til krukkerne: “Snirkel-krukker” og “Doodle-krukker”. Doodle betyder krusedulle/mønster-tegning. Det blev foreslået af en af mine elever i nuværende 5.klasse, der sidste år tegnede doodle-tegninger (se de færdige her).

Jeg har sat en afstemning i gang. Du kan være med til at bestemme, hvad vi kalder krukkerne – i hvert fald her på siden. Du finder afstemningen øverst i højre side, når du ser indlægget på computer. På en iPad skal men heeeelt ned på siden.

Du kan stemme indtil næste lørdag:

Snirkelkrukker eller Doodlekrukker

Stem! 😆

 

Print Friendly, PDF & Email

11 tanker om “Snirkelkrukker fortsat”

 1. Anne Mette Nielsen

  Jeg går ud fra at der er brugt masser af “slikker” for at få alle de doodler til at sidde fast på krukkerne. Det ligner noget der falder fra hinanden ved den mindste berøring.
  Flotte er de i hvertfald. De kan vel også laves i rødler formoder jeg. Vh. Anne Mette

  1. Kære Anne Mette
   Fordi leret er helt frisk fra pakken, skal der egentlig ikke bruges så meget slikker endda. Når man sætter kugler fast, skal de lige vrides lidt frem og tilbage, men ellers er det faktisk gået meget godt. Jeg har lavet krukkerne med flere klasser, og succesraten har faktisk været mindst lige så stor, som når jeg har lavet krukker med pølsemetoden …
   Vh FruBilledkunst

 2. Pingback: Snirkelkrukker – nu med glasur | FruBilledkunst

 3. Hej og først 1000 tak for en fantastisk og meget inspirerende blog og er vild med dine undervisningsforløb. Du spørger efter et navn til crazy coil krukkerne, og helt ærligt synes jeg, at crazy coil er det mest unikke navn. Ha’ det godt og jeg glæder mig til flere af dine indlæg 🙂 Hilsen Helle

 4. Hvor er de flotte!!! Det skal jeg helt sikkert prøve i 2. og 4. klasse . Hvilken glasur brugte du – og var der nogle udfordringer ved selve glaseringen du kan dele? Det er mange år siden sidst jeg brugte glasur…

  Tak for at du deler!! 🙂

  1. Jeg er også ret begejstret for dem!
   Med hensyn til glasuren bliver jeg meget klogere, når jeg kommer på skolen i uge 43. Krukkerne er blevet glaseret med “pensel-glasur” som jeg har købt færdigblandet i en håndfuld forskellige farver. Jeg har ALDRIG brugt glasur før – prøver bare at gøre som Johann sagde 🙂

  1. Ja prøv det! Det er ret sjovt!
   Du må meget gerne sende billeder til bloggen, hvis du kaster dig ud i det.
   Apropos navnet – jeg vil kalde dem snirkelkrukker, for det var der flest, der stemte for.
   Vh FruBilledkunst

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Verified by MonsterInsights