Spring til indhold

Kunsthistorie – nu kan du få første hæfte

Her hjemme er vi for tiden 3 undervisere. 3 forskellige kommuner – 3 forskellige skoler … 3 forskellige “kongeriger”, med hver sine mødetider, fagrække etc.

“Coronaskole” bliver fortolket meget forskelligt rundt omkring!

På min skole skal vi kun undervise i vores primær-klasser – d.v.s. rigtig mange af mine billedkunst-timer er aflyst. (Til gengæld læser jeg så timer jeg ikke plejer at have, så på den måde går regnskabet jo op…)

Men det betyder selvfølgelig færre indlæg her på bloggen.

Til gengæld sparer man dejlig meget transporttid og “mellemtid” andre steder, og den har jeg brugt på min kunsthistorie…. Måske så du, at jeg gik i gang med det i mit tidligere indlæg.

Planen var at det bare skulle være et enkelt hæfte, men det var simpelthen for svært at gøre kvalificeret – der er så meget jeg gerne vil have med! Derfor bliver det altså en kunsthistorie-serie.

I hvert hæfte kommer der to læsesider til eleverne, og en sketchnote, der samler trådede. Derudover har jeg udvalgt nogle billeder og skrevet lidt flere lærernoter til dem.

Nu er det jo ikke meningen at eleverne skal kunne kunsthistorien udenad som vores bedsteforældre kunne kongerækken, men jeg tror, at det er vigtigt at eleverne er aktive,  for at få lidt ejerskab til det de lærer. Derfor har jeg lavet et par opgaver til hvert hæfte.

I renæssancen handler det om at lave memes, udfylde talebobler og lave billedcollager som den ovenstående eller denne:

 

Desuden er det tanken at billedcollagerne sammen med sketchnotes kan bruges til en fin tidslinje i billedkunstlokalet.

Jeg håber du får glæde af hæftet – jeg glæder mig i alt fald til at bruge det, når jeg får lov til at være sammen med mine valghold igen.

Her er links. så du kan få fat i hæftet: Personlig licens (29kr)   Afdelingslicens 119kr + moms

De bedste hilsner

PS – Tak til alle jer, der var søde at svare på min Facebook om I bruger Google Slides eller Powerpoint. Der var cirka halvt af hver, så jeg har lavet begge dele… 

PPS – Jeg tænker godt, at du kan bruge hæftet online-undervisning … hvis du er så heldig at få lov til at have dine elever

PPPS – jeg har også planer om at bruge hæftet til mellemtrinnet 

Print Friendly, PDF & Email

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Verified by MonsterInsights