Spring til indhold

Kalender DIY – kalendergejl, du selv kan lave

Uanset hvilken kalender du bruger næste år, kan du altid pynte den lidt – jeg synes det gør hverdagen lidt sjovere … Noget af pynten er oven i købet særdeles praktisk!

Og er du slet ikke til den slags, kan du jo bare springe indlægget over. 

Washi-tape

Det er både smukt og praktisk at have lidt washi-tape ved sin kalender.

Med tapen kan du hurtigt gøre en side til kalenderen eller et opslag til klassens opslagstavle lidt flottere.

Denne side er fra min kalender – et hurtigt skema jeg har lavet til onsdagslegeaftaler (for at få børnene til at lege med andre end de plejer i et frikvarter).

Inden jeg klippede huller, satte jeg en strimmel tape på i hver side.

Her er en kryds-liste jeg skal åbne en hel del gange. Derfor har jeg sat en strimmel washi-tape på. Efter jeg havde klippet huller, klippede jeg en lille slids i op til hvert hul – nu er det nemt at åbne arket uden at skulle åbne kalenderen.

Hver uge konkurrerer mine elever (mod sig selv) i tabellerne.

Ugens vindere – altså dem, der har slået deres egen rekord – kaldes stjerne-børn. Jeg skriver navnene ned på en lille seddel som bliver afsløret hver uge og hængt op.

Indtil offentliggørelsen sidder sedlen fast i min kalender med washi-tape, så det er nemt at flytte den til tavlen. 

Washitapen købes i ruller (og kan fås både i boghandleren, i supermarkedet, søstrene Grene, Wish, AliExpress og mange andre steder).

I min kalender har jeg et lille kort med nogle baner af forskellige mønstre. Selve kortet er lidt større end et kreditkort og klippet ud af et stykke (halv)tykt plastik … Derefter har jeg viklet nogle baner op. 

På det gennemsigtige kort har jeg klippet huller, så jeg kan sætte kortet ind i min disc-bound-kalender.

Det er praktisk at have et bogmærke, så man kan se hvilken dato man er kommet til eller ved en side, man ofte skal slå op på… og det gør vel ikke noget, hvis det samtidig er smukt?

Jeg har lavet små bogmærker af gyldne papirklips. De har fået bundet en lille sløjfe eller et stykke bånd på. Satinbåndet var lidt glat, så sløjfen truede med at gå op, så derfor fik den en klat lim … og så kunne jeg jo lige så godt sætte en “diamant” på!

Hvis du bruger bånd af syntetiske materialer, er det en god idé at holde enderne tæt på et tændt lys, så de smelter en smule sammen og ikke trævler i løbet af året.

Uanset hvilken kalender du har, bør du sætte et “dash-board” ind forrest – altså en lille lamineret side med plads til sticky notes – det er en game-changer!

Fra nu af har jeg et fast sted at skrive det op, jeg liiige skal huske og det jeg skal have kopieret i stedet for kun at have det skrevet op på ugesiden. Det giver så meget mere overblik!

For oven har jeg en almindelig ensfarvet post-it-blok og for neden har jeg sat en smuk sticky-note-blok op jeg har købt på wish… Men du kan også få fine små blokke mange andre steder.

Som matematiklærer er det fantastisk at have en vinkelmåler/lineal lige ved hånden

Denne her har jeg kopieret for flere år siden, men du kan få en simpel vinkelmåler her.

Er du indskolingslærer, kan du måske nøjes med en almindelig lineal – Her er et link til 9 almindelig linealer på et ark.

Print linealerne på en transparent og laminer dem – så holder de bedst … og de kan jo også få en strimmel washi-tape til ekstra forstærkning. Jeg har klippet slidser op til hullerne, så linealen er nem at få ud af mappen.

Hvis du ser en Facebookside eller en blog, der handler om plannere/kalendere, vil du også se hvor meget entusiasterne gør ud af at “dresse” deres kalender op – yf.eks. ved at sætte smukke kort og lignende i de små lommer, der er på kalendermapper. Mig udgave er meget afdæmpet med et par clips, min washi-tape-holder, lidt sticky notes og mit visitkort. I den store lomme kan du se et ark klistermærker stikke ud … men helt ærligt er det mest for eksemplet skyld …. Hvis du tjekker entusiasternes plannere ud, er de FYLDT med klistermærker!

Jeg er rigtig glad for min penneholder i siden af kalenderen.

Hvis din kalender ikke har det, foreslår jeg, at du finder en på Wish/AliExpress eller andre steder – det er guld værd at have skriveredskaber lige ved hånden. 

På billedet kan du se et lille flat mini-penalhus jeg har sat på min iPad – det kunne også være en løsning. Det er nemt at lave selv, men jeg har kun givet 35kr for det hos Panduro (Det er købt i sidste uge, så jeg kender ikke kvaliteten). Den pink taske er bare lidt gøjl jeg har bundet fast til lynlåsen for at gøre den lettere at åbne.

Du kan selvfølgelig bruge lige præcis den type skriveredskab du har lyst til i din kalender.

Jeg er super glad for min “FriXion cliker” – en kuglepen, man kan viske ud. De fås i mange farver, men jeg har bare en enkelt blå i kalenderen. 

Har du andre smukke og praktiske idéer til kalenderen?

De bedste hilsener

PS – Her kan du læse mere om FruBs lærerkalender

Links til køb:

BASIS-KALENDER A5 LUKSUSKALENDER A5 – UDSOLGT BASIS-KALENDER A4 LUKSUSKALENDER A4 – UDSOLGT

 

 

Print Friendly, PDF & Email

1 tanke om “Kalender DIY – kalendergejl, du selv kan lave”

  1. Jeg har næsten altid haft en plastiklomme i min kalender til de kvitteringer, der skal afleveres til klassekassebestyreren, den lille tegning lille Sofie kommer og afleverer, det spillekort en elev finder på gulvet i fællesområdet og kommer løbende og afleverer, mens jeg er på vej til møde – osv. Så er tingene samlet, men kun på midlertidigt ophold – og kan komme på plads derfra.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Verified by MonsterInsights