Spring til indhold

Hanne Bach inspiration

Hanne Bachs maleri

Da min svigerfar for et par år siden gik på pension, fik han et dejligt lille billede malet af Odder-kunstneren Hanne Back. Da jeg så billedet, blev jeg straks inspireret af de dejlige farveblandinger. Lige inden vi kørte, nåede jeg at tegne en skitse af billedet, og på vej hjem i bilen legede jeg med alle farveblyanterne (mens manden kørte!)
Jeg har siden brugt Hanne Bachs værk som inspiration adskillige gange. Udover af få lavet nogle dejlige billeder, lærer børnene også en masse om at få “farverne til at lyse” – dels ved at mætte papiret (tegne hårdt og undgå de fimsede farvelægninger, jeg kalder “snevejr”), dels ved at male forskellige farver over hinanden, for at få farverne til at “vibrere”.

Jeg giver børnene et stykke hvidt A4 karton og beder dem om at tegne en ramme hele vejen rundt med den sorte farveblyant.
Dernæst er det tid til at tegne bygningerne: jeg kræver, at der skal være et tårn i den ene side, nogle bakker og huse. Hvordan de placeres og om de er lige eller skæve, er op til eleverne, men jeg tegner altid selv et eksempel på tavlen/et stort stykke karton, så ingen føler sig ladt alene.

Til farvelægningen har jeg valgt de tykke Super Ferby fra Lyra. De har meget farvepigment og er tilstrækkelig bløde til at danne smukke farveblandinger.

3.klasse

Farvevalget er også helt frit, bortset fra, at alle steder på papiret skal have mindst to lag farve i forskellige nuancer. Når børnene maler bakkerne, skal de have forskellige grønne farver – men vi har kun én grøn i æsken – (heldigvis for det tvinger dem til at tænke “ud af boksen”). Vi laver en brainstorm over hvilke farver man kan blande med den grønne for at variere den – gul og blå er jo oplagte valg, men efterhånden kommer der også mere modige eksperimenter: lilla, orange, laksefarvet … Børnene bliver begejstret for nye blandingen og deler gerne “opskrifter”.

Jeg foreslår ofte af glitte farverne med hvid (gør blandingen koldere) eller gul/fersken (gør farveblandingen varmere). Når himlen skal farves, foreslår jeg ofte børnene at farve med hvid først for at holde farven lys.

5. klasse
Print Friendly, PDF & Email

8 tanker om “Hanne Bach inspiration”

 1. Pingback: Færøske fantasihuse – 2.klasse | FruBilledkunst

 2. Pingback: Nye landskaber – 2.klasse | FruBilledkunst

 3. Pingback: Færøske fantasilandskaber | FruBilledkunst

 4. opdagede tilfældigvis din side. Jeg har også selv været billedkunstlærer og lavet mange sjove ting med ungerne. Det er fantastisk, hvad man kan få dem til.
  Dejligt at mit billede inspirerede dig.

  Mange hilsener Hanne Bach

 5. Jeg forsøgte mig med dit forløb her. Dog med en 2. Klasse. Jeg er SÅ imponeret over, hvad de små fik ud af det.
  Jeg har dog valgt at bruge Neo color, da det var nemt for de små fingre at mikse farverne 🙂
  Tusind tak for en meget inspirerende side! Jeg bruger mange af dine ideer i år, og ærgrer mig over, at jeg ikke har opdaget den tidligere 🙂 Stort tak!

 6. Pingback: Basis-materialer - del 1 - FruBilledkunstFruBilledkunst

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Verified by MonsterInsights