Spring til indhold

Fototemaer

Nu er mine 7.klasser snart igennem fotokurset,  Det er altså en genial måde at arbejde med billedsamtale og præsentation på, fordi det er relativ nemt og hurtigt at tage billeder. Eleverne får langt mere træning i overvejelser om komposition, farvevalg etc.

Når grundkurset er forbi, holder jeg af at give dem tematiske billedlektier for. Det ene hold skulle i ferien tage billeder med temaet EFTERÅR.

Jeg har endnu ikke set alle deres resultater, da der har været elevsamtaler i denne uge, men jeg glæder mig! Det er også grunden til at det er mine egne fotosider jeg viser frem her i dag.

Billederne skal sættes ind i deres digitale logbog (i Google slides) og på et tidspunkt printer jeg alle siderne, så de får dem fysisk også.

Jeg er forresten ret begejstret for denne måde at lave logbog på. Det sparer rigtig meget undervisningstid at de kan sætte billederne ind derhjemme, og det giver mig et fantastisk overblik, at jeg kan sidde i ro og fred i min forberedelsestid og tjekke at de får lavet deres ting… Men mere om det en anden gang.

Jeg har planlagt et fotoemne mere: PÅ TUR. Her kan turen både være i skoven, en tur til stranden, en tur til rideskolen, en tur til bedste …

Mine tur-billeder er fra smukke Tromøy i Norge, hvor min datter er flyttet til.

Desuden plejer jeg at have et fototema omkring julen. 

Har du andre gode forslag til temaer eleverne kan tage billeder af? Skriv gerne i kommentar-feltet.

Kreative hilsner

 

Print Friendly, PDF & Email

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Verified by MonsterInsights