Ofte har jeg fotograferet børnenes skulpturer efter timerne uden at børnene har været med. Denne gang valgte jeg imidlertid at inddrage et par FFM’ere mere, ved at lade børnene fotografere selv.
Her er nogle tips til det rent praktiske:
Underlag
Jeg havde et gammelt stykke træ, jeg har malet med lidt fortyndet oliemaling. På den ene side i blå/grønne nuancer. Den anden side er delt i en rødlig ende og en brunlig ende. (Det er den side, der kan ses på collagen øverst på siden). Andre gange har jeg brugt scrapbook-papir eller et tørklæde.
Baggrund
Jeg har nogle gamle tapetbøger liggende, og de er perfekte til baggrunde. De er lette at stille op og har en god størrelse. Man kan bruge meget andet – bare sørg for, at det står godt fast.

Eksempel på elevernes foto-arbejde
Overvejelser
Jeg “uddannede” en af eleverne til at være foto-hjælper (men var selv ofte forbi foto-stedet). Han hjalp med at fortælle om hvilke muligheder der var, og den enkelte elev valgte selv. Det blev til mange gode snakke om, hvilke farver, der fremhævede netop det enkelte barns skulptur bedst, for der var ikke en “one size for all” løsning.
Fotografering
Vi brugte en enkelt iPad til at fotografere. Bagefter rettede eleverne op på horisontlinjen, hvis den var skæv. Billederne blev ligeledes beskåret, hvis der var uheldige kanter eller figuren fyldte meget lidt på fotografiet. Altså en meget simpel billedbehandling, der blev foretaget i app’en Snapseed (gratis). Eleverne fandt lynhurtigt ud af principperne, og har stået for næsten alt redigeringen selv.
PS. Hvis du ikke har læst om vores monsterkrukker inspireret af James De Rosso, kan du gøre det her. Her kan du se, hvordan børnenes fotos kom til at se ud.
Hej
Kan man købe de 2 forløb på bubbelminds
Vh Lene
Hej Lene
Nej, jeg har ikke lavet et hæfte om det, men du kan finde en beskrivelse her: https://www.frubilledkunst.dk/skoenne-smaa-lermonstre-lerprojekt-i-2-klasse/
De bedste hilsner
FruBilledkunst / Tina