Spring til indhold

iPastels og Wolf Kahn

Min lille Wolf Kahn forsøg i iPastels

De sidste par dag har jeg set rigtig meget på billeder af Wolf Kahn – et nyt bekendtskab for mig.

Wolf Kahn (født 1927 i Tyskland, men emigreret til Amerika) maler nogle smukke landskabsbilleder i meget vibrerende farver. Prøv at google nogle af hans billeder – de kalder absolut på at blive “brugt” i billedkunsttimerne!

Jeg havde egentlig tænkt mig, at jeg skulle prøve at lave et af hans billeder med tør-pasteller, men så var det lige, at jeg faldt over en ny app til iPad’en … Med lige præcis pastelfarver. Selvom jeg efterhånden har et par tegneprogrammer, er der faktisk ingen af dem, der simulerer tør-pastel … så jeg var faktisk nødt til at prøve!

Man kan vælge papirfarve
… og arbejde i 3 lag

Man kan vælge mellem 3 pasteltyper (tør, mellemfed og en olie-pastel). Der gik dog lidt tid før jeg fandt ud af det, men ved at holde fingeren på et værktøj, popper en beskrivelse op.

 
Man man vælge størrelsen på farven,
og hvor hårdt man trykker
(symboliseret ved vægtlodder)
Og endelig er der rigtig mange farver, der enten kan
vælges fra paletten eller efter navn.
Ved at klikke på den mulighed, får man en hel palet
af f.eks. violette farver.

Jeg nød virkelig at arbejde med det lille program! Og forresten fik jeg ikke fortalt om en anden fordel ved app’en: prisen! Lige nu er den gratis. Der popper et par reklamer for programmet op i toppen, og kan man ikke leve med dem, køber man sig bare reklamefri for 19 kr.
– Så er der bare at glæde sig til, at vi får et klassesæt af iPads på skolen 🙂

Print Friendly, PDF & Email

12 tanker om “iPastels og Wolf Kahn”

  1. Ja, det er desværre ikke så let herhjemme. Jeg har fundet noget i England (bestilt på nettet) og noget i Spanien (med hjem fra ferie)….. Men det er besværet værd! Det er en helt anden oplevelse end at male på pastelpapir f.eks. fra Panduro!
   Venlig hilsen Fru Billedkunst

 1. Hjej fru Billedkunst, dejligt at blive mindet om Wolf Kahn, har flere af hans bøger, som er meget inspirerende. Dejligt at se du også er igang med pasteller. Jeg har stor glæde af Unisons soft pasteller på clairfontaines Pastelmat papir. Hvad bruger du?
  venlig hilsen
  Susana

  1. Hej Susana
   Same-same 🙂 Jeg elsker at male på Pastelmat med mine Unison 🙂 … Og så har jeg nogle få Great American og enkelte Schminke. Har du en en hjemmeside, så jeg kan se, hvad du maler?

   1. Hej fru billedkunst, hvorfor er do anonym? – det er en underlig fornemmelse at skrive til dig med det navn, bare et fornavn??

    Jeg har ingen hjemmeside med mine billeder, synes de er ret dårlige, har brugt megen tid på nettet hos de amerikanske pastelmalere, Marla Baggetta, Lorian Signori, Karen Margulis og Gail Sibley for at lære noget, og nu er jeg så småt igang. I næste uge skal jeg til Stenbjerg i Vestjylland og male sammen med Deborah Damgaard-Hansen. Hun er amerikaner, dansk gift og har været igang i mange år. Tænkte på ar melde mig til pastel kurset med Ulla Ellyton i Svendborg i oktober. Kender du hende?

    1. Hej Susana.
     Jeg hedder Tina Kejlberg – bruger bare mit blog-navn, fordi det er lettere for folk at huske 🙂
     Jeg kan se, at det også er de samme amerikanske blogs vi besøger 🙂
     Deborah Damgaard-Hansen kender jeg ikke, men Ulla Ellyton har jeg skrevet lidt med her på bloggen, og i foråret var jeg så heldig at møde hende på et af de kurser jeg holdt for CFU. Hun er rigtig sød 🙂
     Fortsat god fornøjelse med malerier – jo mere man øver sig, desto heldigere bliver man 🙂
     Kreative hilsner fra Tina

     1. Hej Tina,

      Sjovt vi kikker de sammme damer ud 🙂 måske kan vi efterhånden få Art de Vos til at få en større bredde i pastel papir og pastel typer. Sidst jeg brokkede mig lidt til ham, sagde han, jeg bare kunne komme med en ønske liste. Har dog lige handlet for ca 1000 kr hos Jackson i England, det er jo ret fedt nu med den lave kurs på det engelske pund, og mine ting kom i løbet af 2 dage!! Ja jeg ved du har ret, det handler om at få malet en masse, det er vel det som det kniber med for mig. Måske tager jeg mod til mig og laver en facebook side med mine ting om et stykke tid.

 2. Pingback: Sommerferie :-) … og en sommer-udfordring | FruBilledkunst

 3. Dejlig inspirerende blog du har. Glæder mig til at følge den.
  Hvad hedder den app du har fundet med pastelfarver?
  Mvh Lone, Mårslet

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Verified by MonsterInsights