Spring til indhold

En surrealistisk tegneleg

Jeg er gået i gang med mit kunsthistorieforløb på mine to 7klasses-valgfagshold. Vi begyndte med pop art og går så baglæns.

Timen starter med et hurtigt oplæg om kunst-retningen, hvor eleverne får noget viden og vi sammen ser på  og snakker om nogle billedeksempler.

Det er lektie til gangen efter at lave en lille collage med nogle værker fra perioden.

Jeg elsker den slags opgaver, for den rummer stor mulighed for differentiering. Dem, der vil have det hurtigt overstået, kan lave lektien på 5-10 minutter. Dem, der bliver mere interesserede, kan “nørde” længere og gøre mere ud af opsætningen f.eks. med skrift.

Ugen efter repeterer vi efter den sketchnote, der er i kunsthistorie-hæftet, og ser på elevernes collager.

Kunsthistoriehæfterne rummer også små opgaver. Til surrealismen har jeg naturligvis lagt en exquisite corpse-opgave ind. Det lyder flot, ikke?

I virkeligheden er det den fælles tegneleg, de fleste af os har leget, da vi var børn – den med at man tegner lidt af en tegning på et stykke papir og folder det, så den næste kun kan se en lille smule af de streger, der skal videreføres.

Som oplæg viste jeg eleverne nogle af kunstnerskabte exquisite corpse-tegninger, man kan finde på bl.a. MoMA.

Vi talte om, hvordan de er forskellige fra dem, som (små) børn laver: de er mere surrealistiske i motivvalget og tegningerne er mere gennemarbejdede. 

Derefter gik vi i gang. Resultatet er over al forventning! Jeg delte eleverne ind i hold på 4. Alle eleverne havde et stykke papir, og tavleuret blev sat på 3 minutter, hvorefter tegningerne cirkulerede. 

Efter 4.mand havde tegnet, foldede vi tegningerne op. Den sidste tegner fik 3 minutter mere til at få tegningen til at se færdig ud, og derefter holdt vi en miniudstilling i klassen.

Eleverne synes det var sjovt at arbejde med kunsthistorien på den måde, og jeg er sikker på, at de har fået meget bedre fat på, hvad surrealisme er.

Resten af timen arbejdede eleverne videre med deres fotorealistiske tegninger, som jeg glæder mig til snart at vise dig.

Kreative hilsner

 

Print Friendly, PDF & Email

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Verified by MonsterInsights