Spring til indhold

En klassiker – Blue Dog

Det her er et af mine favorit-forløb til 2.klasse! Hvis ikke du kender George Rodrigues skønne sjove skøre og under tiden meget tænksomme billeder, skal du under dig selv et besøg på hjemmesiden. På alle billederne optræder Blue Dog – inspireret af Rodrigues afdøde hund Tiffany. 

På en underside er der desuden et fint slideshow. Slideshowet er lidt langt, så det er klogt at have udvalgt en håndfuld billeder til en klassesnak og gå hurtigt forbi resten.

Jeg bruger altid “Don’t Turn Your Bag On Your Troubles” og “I Just Don’t Wanna Be Me” – det er store følelser som børn i 2.klasse kan forstå – forklaret helt enkelt. Der er altid et par børn i klassen, der har haft kaniner og kan bidrage med ekspert-viden om hvad der sker, hvis man vender ryggen til en han- og en hun-kanin … Den symbolik, Rodrigues har brugt i det førstnævnte billede.

Efter billedsnakken guider jeg børnene gennem optegningen af Blue Dog. Dem, der skal tegne flere hunde, låner tegneguiden, når de skal tegne de/den næste.

Derefter tegner børnene resten af billedet op med blyant. De har chromebooks ved siden af – dels for at søge billedreferencer, dels for at lytte til stille musik.

Lagde du mærke til den sidste tegning – Blue Dog med mundbind – så fin og aktuel!

Jeg GLÆDER mig til fortsættelsen – det her er et forløb, der altid har positive overraskelser indbygget!

Kreative hilsener

PS du kan finde grundigere beskrivelse af forløbet og tegne-guide i mit hæfte: Hunde – Blue Dog

Print Friendly, PDF & Email

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Verified by MonsterInsights