Spring til indhold

Digitale billeder – nyt forløb

Mine dejlige 8.klasses-elever er i gang med deres prøve-forløb, og jeg er vild med det! Det er så spændende at se hvad de kommer frem til, og selvom det kan være hektisk at have 5 udtryksformer i gang på samme tid, så nyder jeg det.

Men jeg lærer også en masse. Jeg har fx fundet ud af, at jeg har brug for at få trænet mine elever mere i at arbejde med digitale billeder, så de får flere muligheder… Derfor er jeg i gang med at nyt forløb med det ene af mine 7.klasses-hold.

De begyndte med at lave et par Ben-Heine-inspirerede værker. Det er sådan en elegang overgang fra et tegneprojekt til digitale billeder.

Bagefter er vi gået i gang med temaet “Åbning til en anden verden!”

Eleverne er blevet bedt om at finde to billeder med en kontrast – “to forskellige verdener”.

Fordi det er deres første 100% digitale forløb, har jeg lavet de revne papir-åbninger til dem, men jeg overvejer om det skal være et ekstraarbejde til de hurtige at lave deres egne revner ….

Udover de to verdner har jeg bedt dem om at finde elementer, der skal gå fra den ene verden til den anden – som fuglene, træet og pigen i billedet ovenover.

Billederne er inspireret af et værk af den fantastiske og finurlige kunstner Joes Robison. Hvis du ikke kender ham, vil jeg opfordre dig til at kigge forbi hans webside eller finde ham på instragram. Der deler han også nogle gange behind-the-scene-optagelser.

Jeg har desuden udfordret min 6.klasse med samme forløb, men eftersom de kun har 45 min om ugen, tager det noget længere tid – jeg håber de bliver færdige inden ferien ….

Hvad handler dit bedste digitale forløb om? Del gerne et billede enten her på bloggen eller på min facebook-side...

Kreative hilsner

UPDATE: Jeg har samlet mine beskrivelser i et inspiraitonshæfte, hvor du også får de 4 “grundskabeloner” med “papirrivs-åbningerne”. Du kan læse mere om det her.

Print Friendly, PDF & Email

1 tanke om “Digitale billeder – nyt forløb”

  1. Pingback: Finurlige fantasidyr – FruBilledkunst

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Verified by MonsterInsights