Billedkunst valgfag – nyt tema

Jeg glæder mig i denne tid! – Ja – altså til jul, selvfølgelig, men også rigtig meget til mine timer i 8.klasse. De er nemlig i gang med et spændende og udfordrende projekt.

Eleverne skal – enten alene eller i par – skrive en billed-/børnebog. Illustrationerne skal udføres i collage, men ellers er der ingen bindinger.

Jeg startede med at give eleverne et oplæg om børnebogens historie – og den er jo faktisk ikke så gammel endda! Undervejs skrev eleverne sketchnotes.

Derefter fik de et oplæg om hvordan man skriver en billedbog, og så brainstormede eleverne over hvilken konflikt, deres bog skulle handle om, og hvordan deres hovedperson skulle være. Vi talte også om opbygningen af en bog – altså forside, titelblad, kolofon mm.

De har bygget en bogskabelon og er nu gået i gang med historierne og illustrationerne.

Collagerne bliver lavet af vores “hjemmelavede” collagepapir, som vi har lavet sideløbende med de andre dele i projektet. Det har i øvrigt været rigtig sjovt at lave det, og selv en erfaren billedkunstlærer kan blive begejstret over de flotte effekter.

Vi har set på collager af Picasso, Matisse, Carle og St. Hilaire og talt om deres meget forskellige stilarter og teknikker.

Så nu går jeg altså og glæder mig til hver onsdag, hvor bøgerne lige så stille tager form. Det er ret spændende!

Jeg glæder mig til at vise dig mere af processen.

De bedste hilsner

Print Friendly, PDF & Email

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.