Spring til indhold

Selvportrætter i 3.klasse – (1.del)

Jeg elsker at male selvportrætter med børn! Jeg nyder at se, hvordan deres øjne stråler, når man ser dem i øjnene og nævner alle de smukke farver netop dette barns øjne har. Ingen har bare blå eller brune øjne – der er masser af skønne nuancer, der bare venter på at blive set.www.FruBilledkunst.dk - portræt-forløb - øjneJeg kan stadig blive forundret over, at man i årevis kan gå rundt og se på ansigter – men at man først rigtig SER dem, det øjeblik man sætter sig ned for at tegne dem. Jeg husker så tydeligt starten af billedkunstundervisningen på seminariet, hvor jeg i en alder af 21, for første gang opdagede, at øjnene sad midt i hovedet, og at der er præcis ét øjes afstand mellem øjnene…. Det var stort – og er det igen, hver gang jeg oplever det med en klasse. At tegne er at opleve helt og fuldt!

www.FruBilledkunst.dk - portræt-forløb - øjneInden vi begynder på de rigtige portrætter, har jeg planlagt nogle øve-billeder.

I første omgang har vi talt om hvordan man tegner øjne. Efter nogle øveark (vi brugte dem fra “Portrætter fra gamle dage”), har børnene malet nogle kæmpeøjne på halve stykker A4 papir. De fleste valgte at tegne let op med blyant inden billederne blev malet med Neocolor II. Undervejs blev det til  mange gode snakke om former og farveblandinger, og jeg synes billederne er blevet rigtig fine.

www.FruBilledkunst.dk - portræt-forløb - øjne

I næste uge vil vi kigge nærmere på næsen og munden.

 

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email

2 tanker om “Selvportrætter i 3.klasse – (1.del)”

  1. Pingback: Selvportrætter undervejs (3.del) | FruBilledkunst

  2. Pingback: Selvportrætter i 3.klasse – munden (2.del) | FruBilledkunst

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: