Spring til indhold

Plakatforløb i billedkunst

To af mine billedkunstklasser er lige begyndt på et rigtig spændende forløb om plakatkunst. Jeg indledte timen med en brainstorm om plakaters funktioner. Derefter analyserede vi nogle af Per Arnoldis plakater – både 2. og 5.klasse var rigtig gode til at komme med deres bud. Arnoldi vælger ofte et enkelt element som symbol for en helhed – f.eks. det lille smil i Århus-plakaten, balletbenet i plakaten fra American Ballet Theater, saxofonen i jazzfestival-plakaten etc.

Derefter fik vi en god snak om de farver og former Arnoldi bruger (og ikke eller sjældent bruger). 

Efter det var det tid til det praktiske arbejde. Jeg havde bestemt, at vi skulle starte forløbet med en parafrase på Arnoldis hattebilleder. Rammerne var altså et antal bowlerhatte (i egen komposition) farvet i en “Arnoldi-farveskala”.

Vi brugte Neocolor II og karton til billederne. Jeg glæder mig rigtig meget til næste uge, hvor de (forhåbentlig) bliver færdige 🙂

Følg med på bloggen og se billederne. Måske når vi også at begynde på næste del af projektet – hvad det handler om, vil jeg endnu ikke afsløre …. 🙂

Hav en kreativ dag

Print Friendly, PDF & Email

5 tanker om “Plakatforløb i billedkunst”

 1. Anita Schøler Nielsen

  Hej Tina
  Tak for dine inspirerende undervisningsforløb! Jeg er ansat i et barselsvikariat, hvor jeg varetager undervisningen i billedkunst i tre 2. klasser. Læreren som jeg vikarierer for, har lavet årsplanen ud fra din side her, og det er bare rigtig rart for en, som ikke har billedkunst som linjefag. Jeg har haft stor glæde af de fine hæfter, som du har udarbejdet til de enkelte forløb. Det næste forløb, som jeg måske skal i gang med er plakater inspireret af Arnoldi, men jeg kan ikke de, at der er udarbejdet et hæfte hertil? Er det et du har, eller ligger det allerede herinde, og jeg bare ikke har kunnet finde det?

  Venlig hilsen
  Anita

 2. Pingback: Noget på plakaten – 3.del af plakatprojektet | FruBilledkunst

 3. Pingback: Flotte Arnoldi-parafraser – plakatforløb 2.del | FruBilledkunst

 4. Pingback: Flotte Arnoldi-parafraser – plakatforløb 2.del | FruBilledkunst

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Verified by MonsterInsights